EMDR en Paarden

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Het kan ook ingezet worden bij angsten en fobieën, boosheid en verdriet. Inmiddels wordt emdr veelvuldig toegepast in de reguliere psychische gezondheidszorg. Ook wij maken vaak gebruik van emdr tijdens paardentherapie. Uiteraard wordt bij ons een paard betrokken bij de behandeling. Hoe dit precies in zijn werk gaat leer je tijdens deze module.

Tijdens deze 5 daagse module ga je leren wat emdr precies is, je gaat het emdr protocol leren toepassen, je ontdekt het nut van paarden tijdens de behandeling en op welke manieren je een paard kan inzetten en je leert hoe je emdr bij kinderen toepast. Je gaat natuurlijk met je eigen (onverwerkte) thema’s aan de gang en je gaat vooral ook heel veel oefenen.

Wanneer je graag je psychosociale paardentherapie diploma wilt behalen dan is deze module verplicht om te volgen. Je kunt emdr en paarden alleen volgen wanneer je daarvoor toestemming van hebt gekregen van ons. Je sluit deze module af met een certificaat mits je de proeve van bekwaamheid met een voldoende hebt afgerond.

Praktische informatie
De module duurt 5 dagen en de kosten zijn 1150 euro inclusief btw/koffie en thee en exclusief lunch. De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur

De data voor de eerst volgende module in 2021 zijn (mits volle groep):
13 augustus
20 augustus
10 september
24 september
25 september