3 daagse hsp training

Hoog Sensitieve Personen en Hoog Sensitieve Paarden

 

inschrijven
Misschien ging er net als bij ons een wereld voor je open, toen je erachter kwam dat je HSP’er, of te wel, hooggevoelig was. Opeens besef je: ik ben niet vreemd of raar, ik ben gewoon extra gevoelig.

Dat betekent:
– dat je perfectionistisch bent, en bang om fouten te maken. Maar dat je ook zeer zorgvuldig en accuraat bent en fouten eerder ziet.
– dat graag anderen helpt, soms ten koste van jezelf. Maar dat je ook ontzettend goed kunt aanvoelen wat een ander nodig heeft en daarom anderen echt kunt helpen.
– Dat je lief bent, zorgzaam en creatief. – Dat je een rots in de branding bent voor anderen. Maar dat je je eigen behoeftes soms vergeet.
– Dat je kan lachen en huilen tegelijkertijd. Dat anderen dat niet altijd begrijpen en je soms “heel erg gevoelig” vinden
– Dat je het moeilijk vindt om “nee” te zeggen en je altijd 100% inzet, daarmee ga je regelmatig over je eigen grenzen geen.
– Dat je soms onzeker bent en echt onwijs opziet om iets te doen en daar heel erg lang over kunt piekeren en er moeilijk uit komt.

Hoe komt het eigenlijk dat we hoog sensitief zijn? Sommige zeggen dat je ermee geboren bent en dat het daarmee een karaktereigenschap is die niet verandert kan worden. Wij kijken daar toch iets anders tegen aan. Wij vergelijken onze hoog sensitiviteit met de het hoog sensitieve overlevingsmechanisme van een paard.
Hoog sensitieve personen lijken op hoog sensitieve paarden. Als hoog sensitief persoon herken jij waarschijnlijk dat je, net als een paard, veel energie besteedt aan het scannen van je omgeving; hoe is de sfeer? Hoe zit de ander erbij? Wat zijn de (onuitgesproken) verwachtingen van de ander? Als iemand iets met lading vertelt dan voel jij je misschien net zo geladen als die persoon. Omdat mensen hersenen hebben en daarmee graag grip en controle willen hebben gaan we vaak piekeren over onze gevoelens. Deze focus op de ander zou je kunnen zien als vluchten van jezelf, van je eigen gevoel en behoeftes. Het piekeren over de gevoelens zou je kunnen zien als een vorm van vechten. HSP’ers hebben het ook vaak over een innerlijk gevecht tussen hoofd en hart.

Hooggevoeligheid is heel erg mooi, maar het is soms lastig om ermee om te gaan. Sommige dingen kun je niet benoemen, alleen voelen. Daarom hebben we een driedaagse training ontwikkeld die jou gaat helpen om te leren hoe je deze mooie kwaliteiten in kunt zetten, maar tóch dicht bij jezelf kunt blijven!

Deze training is opgedeeld in 3 verschillende trainingsdagen van twee uur waarin iedere dag in het teken staat van een ander thema. De eerste dag ga je aan de slag met grenzen, hoe kun je je eigen ruimte beter aangeven en je grenzen goed bewaken? De tweede dag ga je aan de slag met piekergedachtes, hoe kun je ervoor zorgen dat je hoofd rustig is… en je helemaal in het hier en nu kunt zijn en blijven? De derde dag ga je aan de slag met het bewandelen van je eigen pad, doen wat voor jou goed voelt. Ongeacht wat een ander daarvan denkt.

Na deze training voel jij je steviger, rustiger en meer in je kracht! Er is plek voor 8 mensen. De kosten bedragen 270 euro incl BTW. Dat komt neer op 90 euro per avond. Normaalgesproken betaal je deze prijs voor een sessie van drie kwartier! Dubbele tijd voor dezelfde prijs.

Als je je wilt opgeven mag je even een mailtje sturen naar Maree@2tangocoaching.nl

De 3 trainingsmomenten zijn:
17 september – 16.00-18.00
1 oktober – 16.00-18.00
22 oktober – 16.00-18.00

De individuele therapie met paarden is…

voor jou, als je niet lekker in je vel zit en weet dat je meer uit het leven kunt halen.
voor jou, als je een label opgeplakt hebt gekregen en je daar beter mee om wil gaan.
voor jou, als je nieuwsgierig bent en wil groeien, maar niet persé een concrete hulpvraag hebt.
voor jou, als je trauma’s hebt opgelopen in je leven waar je aan wil werken.
voor jou, als je last hebt van heftige emoties zoals boosheid, angst of verdriet.
voor jou, als je juist helemaal geen emoties (meer) voelt en graag weer dichterbij je gevoel wil komen.
voor jou, als je jezelf kwijt bent en daardoor depressief of overspannen bent of in een burnout beland bent.
voor jou, als je net ontdekt hebt dat je hooggevoelig of HSP bent en wil weten hoe je hier mee om kunt gaan.
voor jou, als je voortdurend over je grenzen laat gaan en klaar bent om voor jezelf te gaan staan.

We gunnen het jou om je mooiste leven te leven. Een licht leven, waarin je doet wat je graag wil doen en je blij voelt.

Je hoeft het niet meer alleen te doen, we doen het samen!

Wij helpen jou om samen met de paarden het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft.

We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken.

Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jouw proces opweg naar jezelf…

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. Paarden zijn bijzondere therapeuten en coaches. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding. Coaching en therapie met paarden is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan therapie met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk

Als we samen met de paarden aan de slag gaan…

…Wordt er gekeken naar wat jouw doelen en plannen zijn en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Hierdoor kan een veranderingsproces in gang worden gezet waarbij we jouw doelen nauwlettend in de gaten houden.

Tijdens de therapie kijken we vooral naar je eigen kracht en je eigen probleemoplossend vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is en wat je nodig hebt.

De middelen die 2Tango Training & Coaching daarvoor inzet zijn paarden, emdr, hypnose, mindfulness, RET.

Samen gaan we diepgaande processen door om jouw doelen te bereiken.

Na een traject met de paarden

zit je lekkerder in je vel, voel je je energieker en vrolijker
voel je je rustiger, geaard en blijer
kun je bewuste keuzes maken
voel je zelfverzekerder en zit je lekkerder in je vel
ben je meer in balans en kun je makkelijker je grenzen aangeven
sta je meer in verbinding met jezelf en met de wereld om je heen
hoef je anderen hun gevoelens niet over te nemen
kun je beter je gevoel volgen en beter voor jezelf kiezen
kun je je emoties beter controleren en ben je minder snel overprikkeld
hebben trauma’s geen lading meer, waardoor ze je niet meer raken
De resultaten zijn diepgaand en blijvend, omdat we teruggaan naar de basis en vanuit daar werken aan het oplossen van trauma’s en het creëren van nieuwe patronen.
Ik heb een weerspiegeling sessie van Maree gekregen. Ik stond er eerst vrij nuchter in. Het heeft me veel gebracht. Emoties, wie ik ben en hoe ik handel. Super ervaring! Het heeft mijn ogen weer opnieuw geopend.
Mirte Schmeitz

Ik ben bij verrast over hoe een paard je zo goed kan spiegelen en bewust kan laten worden van jezelf. Heel leerzaam en het ging absoluut de diepte in (lekker confronterend ook 😉). Ik ben dankbaar voor de lessen en ga vol goede moed weer verder!
Len van Doren

Praktische informatie

De sessies met de paarden vinden plaats op onze locatie in Veghel.

De meeste mensen die komen voor een persoonlijk traject bij de paarden hebben gemiddeld 12 sessies nodig. Sommigen blijven wat langer, andere wat korter, helemaal afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie. Een sessie kost €90 euro en duurt maximaal een uur.

We gunnen het jou om zelf regie te krijgen over je leven

Ben jij een leven vanuit overleving ook zat? Heb je er ook genoeg van dat je geleefd wordt en dat je moeilijk keuzes kunt maken en niet voor jezelf kunt gaan staan? We gunnen het jou oprecht om levensvreugde te leven.

Als het goed voor je voelt en je wil ervaren hoe het is om met de paarden te werken, kun je je eerste sessie meteen inplannen.

Zomeractie:

boek in juni en krijg je eerste sessie met 50% korting. Je betaalt geen €90 euro, maar €45 euro.

Let op: deze actie geldt alleen voor nieuwe cliënten, die nog nooit eerder in therapie zijn geweest, zodat ze kunnen ervaren wat deze therapie voor ze zou kunnen betekenen.

Boek je eerste sessie