– DE ERVARING VAN B –

Eind 2017 kreeg ik 2Tango Training en Coaching als Tip van een Docente. Zij herkende zichzelf heel erg in mijn verhaal en vertelde dat 2Tango haar erg geholpen had. Ik besloot een afspraak te maken met Brenda. Ik was het zat om steeds met mezelf in de knoop te zitten. Ik was het zat om overal bang voor te zijn. Ik was het zat om voor elke situatie al 100 doemscenario’s te bedenken. Ook voor mijn kennismaking met Brenda had ik al een hele lijst gemaakt. Wat als het nu niet klikt? Wat als ze mij nu niet kan helpen? Stel ik mij niet een beetje aan? Maar ik ging toch. Ik had ondertussen al met 2 opleidingen moeten stoppen omdat ik niet met mijn faalangst en onzekerheid om kon gaan. Ik durfde niet om hulp te vragen, ik had moeite met samenwerken als ik een opdracht niet snapte en wist mij in discussies niet staande te houden. Toen ik eind 2017 ook weer gedachtes kreeg als ‘Wat heeft het allemaal voor zin? Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?’ wist ik dat het tijd was om er iets aan te doen.

Mijn lijstje met doemscenario’s bleek bij de kennismaking met Brenda al de grootste onzin te zijn. Ik werd vriendelijk onthaald door Brenda en Pepper. Het klikte wél en ze kon mij wél helpen. Ook bleek bij de eerste of tweede sessie al dat ik mij helemaal niet aanstelde en dat mijn angsten en onzekerheden wel degelijk ergens vandaan kwamen. Ik voelde mij begrepen en dat vond ik fijn.

De eerste 2 of 3 sessies stonden in het teken van kennismaking. Brenda wilde mij leren kennen maar ik haar ook. Soms vind ik het moeilijk om helemaal open en eerlijk te zijn naar mensen die ik niet of net ken. De kennismaking was voor mij dus erg prettig. De daaropvolgende sessies hebben we meerdere keren EMDR gedaan voor verschillende problemen. We hebben mijn angst om mensen kwijt te raken flink aangepakt maar ook vervelende situaties op school en mijn bijbaan. Ook hebben we gewerkt met Mindfulness en zelfvertrouwen. Ik ontdekte dat Mindfulness niet alleen zweverig hoeft te zijn. Ik vond het heerlijk rustig daar op het paard, om me heen kijken en luisteren maar nergens aan denken.

Mijn een na laatste sessie stond in het teken van zelfvertrouwen. Ik ben er nog verbaasd over wat ik die les allemaal gedaan heb. Schuin, achterstevoren, zittend en zelfs staand op een lopend paard. Zoals bij eigenlijk alle nieuwe situaties is mijn leven dacht ik ook hierbij weer ‘Ik weet niet of ik dit kan hoor’. Dit heb ik uiteindelijk weten te veranderen in ‘Ik ga het gewoon proberen en dan zie ik vanzelf wel of ik het kan’. Dit klinkt misschien als iets kleins maar voor mij was het een grote stap. Ik heb zelfs geen één opdracht van Brenda niet uit kunnen voeren. Schuin, achterstevoren, op mijn knieën, liggend en uiteindelijk zelfs staand!

Een andere sessie die mij heel erg bij is gebleven is de sessie waarin wij aan de slag gingen met de angst om mensen te verliezen. Ik ben van kleins af aan al bang om mijn ouders, mijn broertje of andere familieleden of vrienden te verliezen. Het overlijden van mijn opa’s en oma kwam bij mij ook erg hard aan. Nu daar ook nog de angst voor het verliezen van mijn vriend bij kwam, werd het voor mij te veel. Het is niet erg om je bewust te zijn van het feit dat alles ineens over kan zijn, maar het moet je niet belemmeren in de dingen die je wilt doen. De sessie was pittig. Ik heb gepraat. Ik heb gehuild. Maar ik ging weer met een glimlach naar huis want we hadden er aan gewerkt. Ik was weer een stapje verder en dat voelde goed. Dat voelt goed.

Toen Brenda mij vroeg of ik dit artikel wilde schrijven, wilde ik graag helpen. Ik ben toen op de website gaan kijken naar andere artikelen van mensen en kwam daar een artikel van Brenda zelf tegen (www.2tangocoaching.nl/mijn-eigen-worstelingen-met-het-leven/). Dit artikel raakte mij heel erg. Ik herkende mijzelf in het verhaal en kreeg echt het ‘Ik ben niet raar. Ik ben niet alleen’ gevoel. Het maakte mij verdrietig maar gaf mij ook weer nieuwe moed om verder te gaan. Brenda is er bovenop gekomen, dus ik ga dat ook doen!

Ik ben nu een half jaar bezig bij Brenda. Ik ben erg blij dat ik eind 2017 heb besloten om contact op te nemen met 2Tango. Het gaat goed…ik ben er nog niet maar ik ben er wel mee bezig…elke sessie is weer een stapje vooruit…dat voelt goed.

Liefs, B