Verdiepingscursus paardencoaching bij kinderen

Leer in 2 dagen wat hechtingsproblemen zijn en welke praktische oefeningen met paard je kunt doen
Contact ons voor meer informatie

De verdiepingscursus paardencoaching met kinderen

Coaching met paarden is een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen. Het mooie aan coaching met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer de cliënt zijn of haar eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. 

Deze tweedaagse verdiepingscursus is ontworpen om paardencoaches en paardentherapeuten te helpen hun expertise uit te breiden en zich te specialiseren in het werken met kinderen die kampen met hechtingsproblemen. Deze cursus biedt een diepgaand begrip van de uitdagingen waarmee deze kinderen worden geconfronteerd en biedt praktische tools om hen te begeleiden met behulp van paardencoaching. Zijn kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren in de middelbare schoolleeftijd jouw doelgroep dan is deze verdiepingscursus echt iets voor jou.

Verdiep je begrip van hechtingsproblemen en leer hoe deze zich manifesteren bij kinderen. Je gaat leren over verschillende hechtingsstijlen, welke invloed gedrag van ouders en belangrijke anderen op het kind hebben, je gaat je verdiepen in alles wat er mis kan gaan tijdens het opgroeien

 

De verdiepingscursus paardencoaching bij kinderen duurt in totaal 2 dagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Hechtingsproblemen bij kinderen

Leer wat hechting en hechtingsproblemen zijn en hoe deze zich manifesteren bij kinderen. Je leert het gedrag van kinderen te zien en interpreteren vanuit (het gemis aan) hechting.

Het gezin van herkomst

Kinderen komen niet alleen. Ze zijn onderdeel van onder andere een gezin. Je leert kijken naar het gezin van een kind en de verschillende hechtingstijlen te plaatsen binnen dit kader

werken met ouders

Je leert hoe je ouders gaat begeleiden om de hechtingsrelatie met hun kind te verbeteren

werken met kinderen

Je leert hoe je met de verschillende manieren van hechting moet omgaan als coach/therapeut, wat deze kinderen nodig hebben en hoe je daarbij aansluit

meer dan 10 praktische oefeningen

Beide dagen ga je aan de slag met praktische oefeningen met de paarden. Je leert welke oefeningen je kunt doen met paarden en kinderen en met welk doel.

Online leeromgeving

Je krijgt alle informatie via een online leeromgeving. Daarin staan alle oefeningen helemaal uitgeschreven. Zo kun je dit allemaal nog eens rustig terug lezen

 

Je ontvangt een bewijs van deelname nadat je beide dagen aanwezig bent geweest

Over de docent – Marlies 

Door mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening binnen jeugdzorg kan ik je alles leren over hechtingsproblemen bij kinderen. Ik heb vooral gewerkt met gezinnen en complexe scheidingen. In mijn privé ben ik pleegouder van een meisje met hechtingsproblematiek. Al deze ervaringen neem ik mee in mijn werk als docent van deze super gave cursus.

Naast dat ik deze cursus geef ben ik ook werkzaam als psychosociaal paardentherapeut bij Therapeutisch Centrum 2Tango en help ik mensen om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken.

De cliënt en het werken met paarden staan altijd centraal bij 2Tango. Door middel van deze opleidingen delen wij graag onze ervaring en kennis met anderen. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid richting onze cliënten, deelnemers aan de opleiding en mede-paardencoaches. Mede door het aanbieden van deze opleiding zetten wij deze verantwoordelijkheid om in actie! Kijk op de pagina “Over ons” voor meer informatie over ons en 2Tango! 

Praktische informatie & data

Kosten bedragen 495 euro exclusief btw en exclusief lunch.
De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur. Alle dagen worden verzorgd op onze locatie in Veghel.

Wil je weten welke data deze cursus wordt gegeven? Neem een kijkje in onze agenda en schrijf je snel in!

Je sluit de opleiding af met een bewijs van deelname. 


  Vooropleiding

  Voor de verdiepingscursus paardencoaching bij kinderen is een specifieke vooropleiding vereist. Je kunt enkel meedoen als je bij ons een paardencoachopleiding of de psychosociale paardentherapie hebt afgerond. Heb je elders een paardencoachopleiding afgerond dan ben je ook welkom in deze verdiepingscursus. Voor alle gevallen geldt dat je pas kunt deelnemen na een telefonisch gesprek waarin je de toegang tot een van de cursus wordt verleend.

  Onze Klanten

  Omdat wij onze opleidingen al jaren aanbieden weten wij inmiddels goed wie bij ons past. Wij hebben zelf een practice what you preach mentaliteit en daarom willen we enkel met mensen werken waar we blij van worden. Dat gunnen we jou namelijk ook als je straks je praktijk start! Dat betekend dat je niet zomaar deel kunt nemen aan onze opleidingen. Als wij werken met mensen waar we blij van worden dan tref je ons als aller beste docent die je maar kunt vinden! Win-Win denken wij! Dus wie zijn onze klanten dan concreet?

  Jij bent mijn klant als je:
  💜 Bereid bent om all in te gaan! Jij geeft 100% van jezelf om de beste paardencoach te worden die je maar kunt zijn. Het is tenslotte jouw absolute droom om niet alleen paardencoach te worden, maar vooral een professional die zijn of haar vak verstaat!
  💜 Bereid bent om naar jezelf te kijken en je eigen persoonlijke proces net zo belangrijk vindt als dat je dit van jouw toekomstige klanten zou vinden. Je gaat er dan ook helemaal voor om een stevige professional te worden
  💜 Bereid bent om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leerproces. Je doet wat nodig is om expert te worden in het vak paardencoaching. Dat betekend dat je gaat oefenen met de geleerde stof en fouten durft te maken omdat je weet dat je daarvan kunt leren. Jouw vermogen tot zelfreflectie is goed ontwikkeld!

  De docent

  Zoals gezegd werk ik, Brenda, enkel met mensen die passen bij mij en bij mijn visie. Zo kan ik ook de beste en de leukste docent zijn die jij nodig hebt om je dit vak eigen te maken. Als jij bereid bent om met bovenstaande houding en visie deel te nemen, dan mag je ook wat van mij verwachten.

  Onze opleiding past bij jou als je een “YES” voelt bij mijn manier van lesgeven:
  💜 Als jij all in gaat, dan ga ik dat ook! Ik ben bereid alles te geven wat ik weet als ik zie dat jij er helemaal voor gaat. Je krijgt de meest enthousiaste en volledige versie van mij als docent. Ik heb veel voorbeelden en enorm veel kennis die ik bereid ben om allemaal met jou te delen!
  💜 Ik ben eerlijk, direct en geef kritische feedback zodat jij maximaal kan leren en kan groeien tot de beste versie van jou als paardencoach.
  💜 Ik ga als docent naast je staan en sta helemaal open voor al jouw vragen en zal ze eerlijk beantwoorden en uitgebreid de tijd nemen voor je.


  De magie

  Als wij samen werken dan wordt het magisch! Dan spettert het enthousiasme van ons beide af, dan wordt er veel gelachen, dan gaan we diep, dan worden we meester in ons vak. Ga jij deze opleiding met mij aan? Laat je gegevens hieronder achter en ik neem contact met je op

  Al 20 opleidingsgroepen begeleid

  2000+ cliënten therapie gegeven

  2Tango bestaat alweer 10+ jaar

  Waarom je bij ons moet zijn…

  Theorie & praktijk! Wij bieden een gebalanceerde aanpak van leren met zowel theoretische inzichten als praktische oefeningen

  Je moet ook bij ons zijn omdat paardenwelzijn hoog in je vaandel staat. Wij zien paarden als onze gelijkwaardige collega en dus wordt er aandacht besteed aan de aard van het paard in onze opleiding.

  Je moet bij ons zijn omdat je van een praktische opleiding houdt. Leer via praktische sessies hoe je paarden kunt inzetten om hechtingsgerelateerde problemen te behandelen. Je krijgt een schatkist aan oefeningen aangereikt die je kunt inpassen in jouw praktijk als paardencoach of als paardentherapeut.

  En je moet bij ons zijn omdat de “practice what you preach” mentaliteit je aanspreekt. Wij vinden het heel belangrijk dat jij als coach precies datgene van jezelf laat zien en onderzoekt, wat je van je cliënten ook vraagt. Dat alles maakt dat je na een opleiding bij ons een echte stevige professional bent!

  Wat levert de verdiepingscursus paardencoaching met kinderen jou op?

  Je weet aan het einde van de deze twee dagen hoe een gezonde hechting binnen een gezin eruit ziet. Je weet hoe het gedrag van zowel ouders als kind bijdrage aan hechting. Ook weet je wat hechtingsproblemen zijn, hoe dit zich uit bij kinderen, welk gedrag van ouders daartoe bijdragen, je weet welke rol je als paardencoach mag aannemen en je hebt een schatkist vol aan nieuwe oefeningen met paarden en kinderen die je kunt inzetten in je praktijk. Daarnaast heb je in deze twee dagen meer zicht gekregen op jouw eigen hechting

   

  Certificaat

  Een bewijs van deelname wordt verstrekt aan de deelnemers die hebben deelgenomen aan alle trainingsdagen

  Bij de cursus zit een online leeromgeving waar je nog tot een maand na je deelname toegang toe hebt. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en de voor jou relevante informatie opslaan

  Kennismaken

  Iedereen die zich aanmeld voor deze verdiepingscursus wordt gebeld door Brenda. Zo maken we kennis en kijken we samen of deze cursus bij je past

   

  Je krijgt op social media een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

  Facebook

  Instagram

  YouTube

  In de media

  In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

  Vervolgopleiding: Psychosociale Paardentherapie

  Heb je een paardencoach opleiding gedaan en eventueel ook bij ons de verdiepingscursus paardencoaching met kinderen gevolgd, dan smaakt dat alles misschien naar meer. MIsschien lijk onze vervolgopleiding Psychosociale Paardentherapie je wel wat. Dat is mogelijk alleen uiteraard wel wanneer je daar door ons ook voor geschikt wordt bevonden.  Bij deze opleiding leer je om zelfstandig diepgaande therapie met hulp van paarden te geven, gericht op mensen met trauma en hechtingsproblemen. De therapie opleiding wordt in 6 dagen gegeven. 

  Interesse om deel te nemen aan deze verdiepingscursus?

  Heb je interesse om deel te nemen aan de verdiepingscursus paardencoaching met kinderen? Laat hieronder je gegevens achter en ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ik stem graag met je af wie je bent en of deze cursus iets voor jou is! Ik vind het belangrijk om je van te voren persoonlijk te spreken en hoor graag je verhaal. Je bent van harte welkom.

  10 + 4 =