Opleiding tot Paardencoach

Leer in 6 dagen wat coaching met paarden inhoudt.

2Tango Therapeutisch Centrum organiseert de opleiding Paardencoach om jou de mogelijkheid te geven om te leren wat dit vak inhoudt!

Contact ons voor meer informatie

De opleiding Paardencoach

Coaching met paarden is een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen. Het mooie aan coaching met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer de cliënt zijn of haar eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert.  De opleiding paardencoach duurt in totaal 6 dagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Spiegelen met paarden

De aard van het paard

Spiegelen met paarden – Groepen en systemen

Opzetten / groeien van je eigen praktijk

Gesprekstechnieken

Spiegelen met paarden – Specialistische oefeningen

Coachingstraject opstellen

Oefenen, feedback krijgen en proeve van bekwaamheid afleggen

 Je sluit de opleiding af met een certificaat mits je de proeve van bekwaamheid hebt behaald. 

Wanneer de opleiding met minimaal een voldoende wordt afgerond, is het mogelijk om door te stromen naar de vervolgopleiding Psychosociale Paardentherapie. Dit uiteraard wel wanneer je daar door ons ook voor geschikt wordt bevonden.  Bij deze opleiding leer je om zelfstandig diepgaande therapie met hulp van paarden te geven, gericht op mensen met trauma en hechtingsproblemen. De therapie opleiding wordt inmiddels aangeboden in losse modules (hier zijn we nog mee aan de slag) zo kan jij je eigen opleiding samen stellen. Alle modules samen vormen de volledige opleiding psychosociale paardentherapie. Er wordt per module aangegeven of deze verplicht is om je therapie certificaat te ontvangen. Je kunt dus niet alleen je eigen opleiding samenstellen, je kunt ook in je eigen tempo de opleiding volgen!

Wij hebben allemaal jarenlange ervaring in de hulpverlening en levenslange liefde voor paarden. Wij helpen mensen om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken. De cliënt en het werken met paarden staan altijd centraal bij 2Tango. Door middel van deze opleidingen delen wij graag onze ervaring en kennis met anderen. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid richting onze cliënten, deelnemers aan de opleiding en mede-paardencoaches. Mede door het aanbieden van deze opleiding zetten wij deze verantwoordelijkheid om in actie!  Kijk op de pagina “Over ons” voor meer informatie over ons en 2Tango! 

Introductievideo opleiding

Ter introductie van de opleiding hebben wij een video opgenomen! In deze video introduceren wij onszelf en beantwoorden wij de meest gestelde vragen over de opleiding. Wij hopen dat je door deze video en deze pagina een goed beeld krijgt van de opleiding en de mogelijkheden die de opleiding ook jou kan bieden. 

Schroom niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon wanneer je nog vragen hebt. Je bent ook van harte welkom om te komen kijken in Veghel!

Wat levert de opleiding Paardencoach jou op?

Je weet aan het einde van de opleiding wat coaching met paarden is, hoe je een coach gesprek vorm geeft, hoe je een paard daarin betrekt, wat het gedrag van het paard zegt over je client, wat paardentaal is, hoe je je bedrijf start en hoe je je onderscheid van anderen, welke coachvormen met paarden er zijn en hoe je dit kunt toepassen in jouw bedrijf.

Wij hebben een van de deelnemers uit de vorige groep gevraagd wat de opleiding haar heeft gebracht: 

 

Voor mij was de opleiding een hele bijzondere ervaring waar ik dankbaar voor ben. Ik heb enorm veel geleerd, heb mijn maskers afgegooid. Ik wilde een veilige persoon zijn voor paarden, voor mezelf en mijn omgeving.
 
Ik heb mede dankzij de paarden geleerd dat je veilig voor ze bent wanneer je binnenkant klopt met wat je aan de buitenkant laat zien. Ik heb geleerd dat paarden niet verwachten dat je perfect bent of het altijd goed doet. De paarden accepteren je zoals je bent, ook wanneer je verdrietig bent, angst hebt of boos bent. Wanneer ik dat kon laten zien werd alles zachter, ook bij de paarden. Ze kwamen dichter bij me en ik voelde me gezien en gedragen in een veld van onvoorwaardelijke liefde.
Deelnemer vorige Opleiding

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Paardencoach is een vooropleiding in de hulpverlening op HBO niveau vereist. (heb je een mbo opleiding in de hulpverlening of een andere aanverwante opleiding neem dan even contact op)

Praktische informatie & aanmelden

Kosten bedragen 1500 euro inclusief btw, koffie/thee en exclusief lunch. 
De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur. Alle dagen worden verzorgd op onze locatie in Veghel. 
In 2021 is dit de laatste mogelijkheid om je paardencoach opleiding te volgen 🙂 

Data:

  • 07 & 08 augustus
  • 18 & 19 september
  • 16 & 17 oktober

Opgeven kan via info@2tangocoaching.nl of via telefoon bij Brenda 06-48955652

Benieuwd hoe Coaching met behulp van paarden in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Opleiding Paardencoach 2Tango Veghel - Praktijk foto