2Tango festival

Een dag vol leuke dingen voor ons 5 jarige bestaan.

2Tango Festival

Wij, Brenda en Maree, zijn de eigenaren van Therapeutisch Centrum 2Tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen.

Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft.

 

We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen.

Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.
En…. Hieperdepiep…. wij bestaan bijna vijf jaar! Dat vraagt om een feestje toch!?

We hebben en ontzettend leuk idee bedacht om ons vijfjarig bestaan te vieren.

2Tango Festival – 27 mei

Op zondag 27 mei organiseren wij een gratis speciaal 2Tango festival op ons eigen terrein. Het is een festival waarvoor we ongeveer 20 andere therapeuten en coaches hebben uitgenodigd om een kraampje te beheren waar zij, ieder in hun eigen specialisme, workshops zullen verzorgen.

Er is veel diversiteit tussen de kraampjes. Bijna allemaal vallen zij onder het alternatieve circuit. Er zal een route uitgezet zijn waarmee je langs al deze kraampjes kunt lopen en vooral ook veel kunt ervaren.

Uiteraard zullen wij zelf ook verschillende workshops en demonstraties geven met onze lieve 6 paarden: Zorro, Mitch, Skippy, Yellow, Jack en Baloo. Het is voor iedereen die graag kennis wil maken met 2Tango en deze speciale gelegenheid met ons mee wil vieren. Voor iedereen die het leuk vindt om allerlei workshops mee te ervaren of te bekijken van verschillende kraampjes, voor iedereen die ons in deze vijf jaar gesteund heeft én die wij hebben kunnen steunen met de paarden. Iedereen is welkom! Dit alles onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Hoe leuk klinkt dit!? Wij hebben er al onwijs veel zin in en tellen de nachtjes af…

Praktische details

Even kort samengevat:
WAT? – Een festival voor ons vijf jarig bestaan, dat willen we graag vieren met jullie!

WANNEER? – Zondag 27 mei 2018.

WAAR? – Onze eigen locatie, Willibrordushoek 14 in Veghel

HOE LAAT? – Vanaf 10.00 tot 16.00.

VOOR WIE? – Iedereen die graag kennis wil maken met 2Tango en deze speciale gelegenheid met ons mee wil vieren. Voor iedereen die het leuk vindt om allerlei workshops mee te ervaren of te bekijken van verschillende kraampjes, voor iedereen die ons in deze vijf jaar gesteund heeft én die wij hebben kunnen steunen met de paarden. Iedereen is welkom!

KOSTEN? – Het is helemaal gratis.

Programma

10.00 –  opening
10.15-10.45 – Lezing paarden en therapie & en ervaringsverhaal Sabrina
10.45-11.30 – diverse workshops
(en ponyrijden voor kinderen tot 10.45 tot 11.00)
11.30-12.00
workshop 1 grenzen aangeven
Workshop 2 zelfvertrouwen voor kinderen
12.00-13.30
diverse workshops
(en ponyrijden voor kinderen van 12.00 tot 12.15)
13.30-14.00
lezing emdr en paarden
en ervaringsverhaal Sabrina
14:00 – 15:00
diverse workshops
(en ponyrijden voor kinderen van 14.00 tot 14.15)
15.00-15.30
workshop 1 grenzen aangeven
Workshop 2 zelfvertrouwen voor kinderen
15.30 – 16.00
diverse workshops (en ponyrijden voor kinderen van 15.30 tot 15.45)
16.00
Afsluiting

We gunnen het jou om je mooiste leven te leven. We hopen jou tijdens ons festival te ontmoeten!

Vragen waar je vast antwoord op wil

Hoe kan ik de locatie bereiken?
Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A50. Neem afslag ‘Eerde’. Wanneer je van de kant van Eindhoven komt ga je bij de stoplichten die je tegenkomt na de afslag links af. Je komt nogmaals een stoplicht tegen, deze ga je rechtdoor. Wanneer je bij de rotonde komt, pak je de linkerafslag. Let op! Direct wanneer je van de rotonde afkomt sla je weer links af. Daarna pak je de eerste afslag naar rechts en volg je de weg. Je komt vanzelf ons bordje van 2Tango tegen aan de linkerkant van de weg.
Kom je vanaf de richting van Uden? Als je de stoplichten tegenkomt wanneer je de afslag hebt genomen ga je rechtsaf. Wanneer je bij de rotonde komt, pak je de linkerafslag. Let op! Direct wanneer je van de rotonde afkomt sla je weer links af. Daarna pak je de eerste afslag naar rechts en volg je de weg. Je komt vanzelf ons bordje van 2Tango tegen aan de linkerkant van de weg.

Waar kan ik parkeren?
Er zijn verschillende parkeermogelijkheden op ons terrein. Je kunt de auto’s plaatsen bij de poort en aan de zijkant van de loods. Let wel op dat je geen auto’s plaatst langs de groene loodsdeuren, dit is de ingang van een ander bedrijf. Ook mag je de auto voor de poort neerzetten en aan de kant van de weg. Let wel op dat je de auto zo parkeert dat er ook nog andere auto’s in en uit kunnen rijden.

Mag ik mijn kinderen meenemen?
Je kinderen zijn van harte welkom om samen met jou deze dag mee te komen vieren met ons! We zullen ook speciaal wat voor kinderen met de paarden in ons programma opnemen. Kinderen onder de 14 jaar moeten wel samen met hun ouders op het festival zijn. Wij zijn druk met de hele organisatie en kunnen  niet op de kinderen passen. Aangezien er veel mensen én ook paarden zijn, is het belangrijk om zelf te letten op de veiligheid van de kinderen.

Is er eten en drinken te verkrijgen?
Wij zullen zorgen voor koffie, thee en ranja. Ook zullen we af en toe rondlopen met wat lekkers. Het is niet mogelijk om bij een bar wat te bestellen. Zou je graag wat meer willen eten of drinken? Neem het gerust zelf mee.

Ik ben allergisch voor paarden, kan ik toch komen?
Ook wanneer je allergisch bent voor paarden kun je zeker komen. Bijna alles is in de buitenlucht. In principe hoef je geen paarden aan te raken of heel dicht bij hen in de buurt te komen. Afhankelijk van hoe allergisch je bent denken wij dat het geen probleem zou hoeven zijn.

Zijn er kosten verbonden aan het festival?
Er zijn geen kosten verbonden aan het festival. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De consulten en miniworkshops die gegeven worden zijn niet allemaal gratis, dit is per kraampje verschillend.

Kan ik pinnen op het festival?

Nee, wij hebben zelf helaas geen pin beschikbaar. Of de ondernemers dat zelf hebben, weten we nu nog niet en zal per ondernemer verschillen. Ik wil je aanraden om van te voren te pinnen en contant geld mee te nemen voor de dingen die je wil doen.

Is de locatie rolstoelvriendelijk?
Een groot gedeelte van onze locatie is rolstoelvriendelijk en heeft een verharde ondergrond. Binnen is de locatie wel rolstoelvriendelijk, alleen is er een deur waar een rolstoel helaas niet doorheen kan. Buiten kan dat wel. Ook het gedeelte buiten bij de bak is verhard, je kunt hier zonder problemen naar de demonstraties en workshops kijken die we geven met de paarden. Een gedeelte van de route is niet rolstoelvriendelijk omdat dat geen verharde ondergrond heeft.

Mogen honden mee komen?
Het is niet handig om je hond mee te nemen naar het festival. We zouden je dan ook willen verzoeken om dieren thuis te laten.

Krijg op het festival een goed beeld van wat de therapie met paarden inhoudt?
Wanneer je de hele dag zou komen krijg je zeker een goed beeld van wat therapie met paarden inhoudt. We geven verschillende lezingen en workshops over de dag verspreid. Wanneer je een uurtje langs komt krijg je geen volledig beeld van wat therapie met de hulp van paarden inhoudt, maar we nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek als je geïnteresseerd bent in een therapie traject bij ons.

Moet ik me inschrijven als ik kom?
Je kunt je voorstellen dat het voor ons heel prettig is om een overzicht te hebben van wie er allemaal willen komen. Dit is ook belangrijk voor de veiligheid. Daarom zouden we je willen vragen om je in te schrijven via het inschrijfformulier wat je hieronder kunt vinden. Zo kunnen we rekening houden met het aantal mensen wat zou willen komen… wel zo fijn. Voor jou én voor ons.

Ik ben bang voor paarden, kan ik dan toch komen?
Ook wanneer je bang bent voor paarden kun je naar ons festival komen. De paarden staan op een ander stuk van ons terrein als waar de route loopt langs alle kraampjes. Van een afstandje kun je kijken naar de demonstraties die gegeven worden. Wanneer je het wel leuk zou vinden om een paard te aaien, is hier natuurlijk ook mogelijkheid voor.