Psychosociale paardentherapie

Diepgaande veranderingen met de hulp van Paardentherapie.
Eerste sessie plannen

Psychosociale paardentherapie

Diepgaande veranderingen met hulp van de paarden
Nu inschrijven!

Wellicht herken je bij jezelf dat je niet zo lekker in je vel zit als je zou willen…

Misschien ben je snel bang, overprikkeld, of angstig. Of misschien loop je vast in je relaties of op bepaalde levensgebieden. Grote kans dat dit is omdat je vasthoudt aan oude gewoontes en overtuigingen die je vroeger hebt meegekregen. Je ontwikkelt sommige van deze patronen namelijk al vanaf voordat je geboren werd, wist je dit?

Wat je meemaakt in de baarmoeder en tijdens de geboorte is een blauwdruk voor jouw patronen. In eerste instantie voelt het goed want zo ‘ben’ je gewoon. Dit is wat je lijf en je hersenen geleerd hebben over jou. Dit is wat je geleerd hebt om te doen en dat is succesvol gebleken. Daarmee heb je de baarmoeder en de geboorte overleefd. Als je vervolgens lastige situaties meemaakt en niet voldoende basisvertrouwen heb opgebouwd, kunnen deze patronen je steeds meer in de weg gaan staan. Je leeft het uit als een soort script. Deze patronen gaan je uitputten of zorgen ervoor dat je niet vooruit komt.

Ben je klaar om patronen die niet meer bij je passen te doorbreken? Paardentherapie geeft jou de kans om er voor te gaan. Individuele therapie met de paarden helpt jou om patronen te doorbreken.

The horse is a mirror to your soul
Never loose your inner flame

 

De individuele therapie met paarden is…

voor jou, als je niet lekker in je vel zit en weet dat je meer uit het leven kunt halen.
voor jou, als je een label opgeplakt hebt gekregen en je daar beter mee om wil gaan.
voor jou, als je nieuwsgierig bent en wil groeien, maar niet persé een concrete hulpvraag hebt.
voor jou, als je trauma’s hebt opgelopen in je leven waar je aan wil werken.
voor jou, als je last hebt van heftige emoties zoals boosheid, angst of verdriet.
voor jou, als je juist helemaal geen emoties (meer) voelt en graag weer dichterbij je gevoel wil komen.
voor jou, als je jezelf kwijt bent en daardoor depressief of overspannen bent of in een burnout beland bent.
voor jou, als je net ontdekt hebt dat je hooggevoelig of HSP bent en wil weten hoe je hier mee om kunt gaan.
voor jou, als je voortdurend over je grenzen laat gaan en klaar bent om voor jezelf te gaan staan.

We gunnen het jou om je mooiste leven te leven. Een licht leven, waarin je doet wat je graag wil doen en je blij voelt.

Je hoeft het niet meer alleen te doen, we doen het samen!

Wij, Brenda en Marlies, helpen jou om door middel van Paardentherapie het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring in de hulpverlening en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft.

We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken.

6 therapiepaarden met hun eigen karakter

2000+ cliënten therapie gegeven

2Tango bestaat alweer 10+ jaar

Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jouw proces opweg naar jezelf…

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. Paarden zijn bijzondere therapeuten en coaches. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding. Paardentherapie is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan Paardentherapie is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de Paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk

Als we samen met de paarden aan de slag gaan…

…Wordt er gekeken naar wat jouw doelen en plannen zijn en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Hierdoor kan een veranderingsproces in gang worden gezet waarbij we jouw doelen nauwlettend in de gaten houden.

Tijdens de therapie kijken we vooral naar je eigen kracht en je eigen probleemoplossend vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is en wat je nodig hebt.

De middelen die therapeutisch centrum 2Tango daarvoor inzet zijn paarden, emdr, hypnose, mindfulness, RET.

Samen gaan we diepgaande processen door om jouw doelen te bereiken.

EMDR op paard | Brenda

Na een traject met de paarden…

zit je lekkerder in je vel, voel je je energieker en vrolijker
voel je je rustiger, geaard en blijer
kun je bewuste keuzes maken
voel je zelfverzekerder en zit je lekkerder in je vel
ben je meer in balans en kun je makkelijker je grenzen aangeven
sta je meer in verbinding met jezelf en met de wereld om je heen
hoef je anderen hun gevoelens niet over te nemen
kun je beter je gevoel volgen en beter voor jezelf kiezen
kun je je emoties beter controleren en ben je minder snel overprikkeld
hebben trauma’s geen lading meer, waardoor ze je niet meer raken
De resultaten zijn diepgaand en blijvend, omdat we teruggaan naar de basis en vanuit daar werken aan het oplossen van trauma’s en het creëren van nieuwe patronen.

Mooie verhalen van anderen over Paardentherapie

Hoe wij werken

We werken met veel verschillende methodes, die we vaak combineren met het werken met de paarden. Soms heeft het paard een actieve rol, bijvoorbeeld in de oefeningen die we samen met het paard doen. Soms sluit het paard aan om bijvoorbeeld steun te geven. We kijken altijd op maat wat er nodig is. Hieronder krijg je alvast een idee van hoe wij werken. 

EMDR

Met deze bewezen effectieve methode, gecombineerd met paarden, ga je ingrijpende gebeurtenissen verwerken die er onder andere ervoor hebben gezorgd dat je nu in bepaalde patronen vast zit

Oefeningen

Concrete oefeningen die je doet met het paard leren je andere patronen aan, zodat je stevig, zelfverzekerd en vol levensgeluk in het leven staat. Paarden geven je eerlijke feedback zonder oordeel

Pre-, peri- en postnataal

Als mens ben je ontstaan vanuit een eicel en zaadcel die samen gesmolten werden. De periode die je doorbracht in de baarmoeder, de geboorte en de periode vlak daarna zijn een blauwdruk voor jouw bestaan. Belangrijk dus om daar mee aan de slag te gaan en patronen te ontrafelen

ACT

Acceptance en commitment therapy vormt de basis van onze therapie. Je leert om te accepteren wat je niet kan veranderen en je gaat aan de slag met wat je wel kan veranderen. De paarden zijn jouw spiegel en graadmeter

Hechting

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft hechtingsproblemen. Problemen in de hechting zijn ontstaan door traumatische ervaringen met belangrijke andere mensen in jouw leven.

Trauma

Onder trauma wordt in de medische wereld een spectrum verstaan van blauwe plek tot ernstige breuken en beschadigingen. Op deze manier zien wij ook trauma in onze ervaringen en in onze psychische en emotionele wereld; alles wat een blauwe plek heeft achter gelaten tot aan hele heftige beschadigingen.

Levensgeluk

Gelukkig kunnen we samen met de paarden, jouw trauma en hechtingsproblemen behandelen door aan de slag te gaan met onze manier van (ver)werken. Het doel van onze werkwijze is uit de overleving stappen en weer voluit te leven. Dat gunnen we iedereen! 

Praktische informatie Paardentherapie

De sessies met de paarden vinden plaats op onze locatie in Veghel.

De meeste mensen die komen voor een persoonlijk traject bij de paarden hebben gemiddeld 12 sessies nodig. Sommigen blijven wat langer, andere wat korter, helemaal afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie. Een sessie kost €100 euro en duurt drie kwartier

Ben jij een leven vanuit overleving ook zat? Heb je er ook genoeg van dat je geleefd wordt en dat je moeilijk keuzes kunt maken en niet voor jezelf kunt gaan staan? We gunnen het jou oprecht om levensvreugde te leven.

Als het goed voor je voelt en je wil ervaren hoe het is om met de paarden te werken, kun je je eerste sessie meteen inplannen. 

 

We gunnen het jou enorm om weer levensvreugde te ervaren zodat je huppelend door het leven kunt gaan!

We starten met een traject als het goed voelt voor jou

Tijdens de eerste sessie krijg je een eerste indruk van paardentherapie. Je kunt dan zelf voelen of het passend is en of je door wil met een traject. 

 

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Onze sessies worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Benieuwd of jouw verzekering iets vergoed? Kijk dan hier naar het overzicht

In de media

Benieuwd hoe Paardentherapie in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Boek je eerste sessie