Video's Therapie met paarden

Hoe wij en de paarden werken tijdens de therapie

Bekijk hier onze video’s over therapie met paarden

Met enige regelmaat publiceren wij artikelen over ons werk en de therapie met paarden. Vaak maken wij hier ook video’s bij. Op deze pagina delen wij deze video’s graag met jullie. Op deze manier hopen wij jullie een goed beeld te krijgen van het bijzondere werk dat wij doen. Ben jij bij ons in therapie of overweeg je een traject dan raden we aan om deze video’s goed te bekijken zodat je voorbereid bent op de sessie.

EMDR bij kinderen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van traumatische of indrukwekkende ervaringen. Dit kan een ongeluk zijn of een geweldsmisdrijf maar ook pesterijen, problemen bij de geboorte, problemen in de werksituatie of een plotseling groot verlies. We zetten EMDR heel vaak in en maken hierbij gebruik van onze paarden 

Maree leest in de video een stukje voor van het verhaal van Tim.
Hierin wordt uitgelegd hoe EMDR bij kinderen werkt.

Paarden in therapie

Paarden reageren vanuit overlevingsinstinct. Daarom is het zeer effectief om paarden in te zetten bij therapie. Hoe dit precies werkt legt Brenda uit in deze video. 

Deze video is eerder verschenen bij de blog “Paarden in therapie“.

EMDR in therapie

In deze video legt Brenda uit waarom EMDR wordt ingezet in de therapie en hoe dit eigenlijk werkt.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van traumatische of indrukwekkende ervaringen. Dit kan een ongeluk zijn of een geweldsmisdrijf maar ook pesterijen, problemen bij de geboorte, problemen in de werksituatie of een plotseling groot verlies.

Ben jij benieuwd naar wat psychosociale

paardentherapie voor jou kan betekenen?