We doen het samen

Therapeutisch Centrum 2Tango in Veghel

Even voorstellen…

Brenda Mes

Eigenaar, opleider en paardentrainer
Locatie Veghel – E-mail: brenda@2tangocoaching.nl

 

Mijn passie voor paarden bestaat al sinds mijn vijfde levensjaar. Het paardenwereldje trok mij niet waardoor ik op mijn zeventiende besloot de paardensport achter me te laten en me te concentreren op een studie. In 2004 heb ik mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring binnen de hulpverlening. Jaren werkte ik als adviseur, toezichthouder en gedragstrainer bij de reclassering. Daarnaast heb ik werkervaring binnen de Raad voor de Kinderbescherming in Nieuw Zeeland en binnen de GGz als begeleider op een gesloten afdeling. Mijn passie voor paarden heeft me nooit verlaten. Gelukkig kan ik met 2Tango mijn twee liefdes, paarden en mensen, op een prachtige manier combineren.
Naast het werken met mensen en dieren heb ik ook een grote passie voor reizen. Nieuw zeeland was echt een hoogte punt waar ik twee jaar mocht wonen en werken. De bergen, de zee en de bossen waren allemaal dichtbij. Ik vond het er heerlijk. Ook IJsland, Cambodja en Japan waren onvergetelijk! In mijn vrije tijd breng ik in Nederland ook veel tijd door in de natuur. Ik houd er van om samen met Jack lange bosritten te maken. Samen in vliegende galop over de bospaden met de wind in onze haren en de zon op ons gezicht, ik kan me bijna niets mooiers voorstellen! Ook ben ik samen met pepper vaak in de bossen te vinden. Veel buiten in de natuur zijn geeft me rust en een fris hoofd met nieuwe energie. Als ik niet buiten te vinden ben dan lig ik het liefst te luieren op de bank met een goed boek of een serie. Als ik energie over heb dan hou ik enorm van dansen. Ik heb in mijn leven allerlei soorten dansen gedaan maar de laatste jaren is salsa een heerlijke bezigheid waar ik ook echt vrolijk van word. 

Wist je dat…

Brenda een voorliefde heeft voor paarden met vlekjes en stipjes. 

Brenda houdt van het paardengeurtje

Brenda en haar hondjes Pepper en Josh onafscheidelijk zijn

Brenda een hekel heeft aan spinnen en meikevers…. bbbrrrr… ze zorgt ervoor dat ook de buren dat weten!

Brenda en Maree uren en dagen achter elkaar kunnen kletsen over van alles

Brenda haar dromen najaagt. Ze gaat graag op avontuur en geen idee is te gek! Ze zoekt graag naar hoe en waarom iets wél kan. 

Brenda het liefste op grand prix niveau zou willen kunnen rijden. Ze vindt de dressuur met een paard bijna magisch. 
Brenda het net zo goed voor een verborgen camera programma had kunnen werken. Ze zou er zooo goed in zijn!
Brenda het geweldig vindt om met haar paard Stip dressuur te rijden in de bak en ook samen in het bos zijn ze in hun element

Marée Loose

Mijn naam is Marée en ik geef therapie op de fantastische locatie van 2Tango. Dit is zeker geen vreemd terrein voor mij want in 2016 kwam ik hier voor het eerst zelf met een hele dikke Burn-Out. Ik kon mijn ogen en oren niet geloven toen ik erachter kwam dat er zoiets bestond als therapie mét de hulp van paarden.

Als enorme dierenvriend met een levenslange ervaring met paarden voelde aan alles: dít is de plek waar ik ga afrekenen met mijn Burn-Out. Ik dook met complete overgave het traject in en kwam mezelf onder ogen. Schudde alles van me af en groeide zo enorm hard. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, want wat waren de dalen diep en de pieken hoog! Dit traject heeft me toen tot zo diep in de kern geraakt! Wat dit mij gebracht heeft, gun ik werkelijk iedereen. Ik besloot mezelf om te scholen en afscheid te nemen van het onderwijs.

Inmiddels geef ik al een dikke vijf jaar therapie hier en dat doe ik met enorm veel plezier en passie. Dit allemaal samen met het paardenteam en mijn lieve hond Elmo. Ik duik graag samen met jou en de paarden de diepte in. Samen zorgen wij ervoor dat jij weer helemaal stevig op jouw eigen grond kan staan. In jouw traject sta ik stevig naast jou, we doen dit echt samen.

Ik gun het iedereen om de ‘magie’ te voelen van het werken met paarden. Mij verwondert het iedere dag weer opnieuw.

Marée Loose

Mijn naam is Marée en ik geef therapie op de fantastische locatie van 2Tango. Dit is zeker geen vreemd terrein voor mij want in 2016 kwam ik hier voor het eerst zelf met een hele dikke Burn-Out. Ik kon mijn ogen en oren niet geloven toen ik erachter kwam dat er zoiets bestond als therapie mét de hulp van paarden.

Als enorme dierenvriend met een levenslange ervaring met paarden voelde aan alles: dít is de plek waar ik ga afrekenen met mijn Burn-Out. Ik dook met complete overgave het traject in en kwam mezelf onder ogen. Schudde alles van me af en groeide zo enorm hard. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, want wat waren de dalen diep en de pieken hoog! Dit traject heeft me toen tot zo diep in de kern geraakt! Wat dit mij gebracht heeft, gun ik werkelijk iedereen. Ik besloot mezelf om te scholen en afscheid te nemen van het onderwijs.

Inmiddels geef ik al een dikke vijf jaar therapie hier en dat doe ik met enorm veel plezier en passie. Dit allemaal samen met het paardenteam en mijn lieve hond Elmo. Ik duik graag samen met jou en de paarden de diepte in. Samen zorgen wij ervoor dat jij weer helemaal stevig op jouw eigen grond kan staan. In jouw traject sta ik stevig naast jou, we doen dit echt samen.

Ik gun het iedereen om de ‘magie’ te voelen van het werken met paarden. Mij verwondert het iedere dag weer opnieuw.

Wist je dat…

Mijn absolute lievelingspaard heet Mitch (dit is het paard op de foto). Hij is helaas in de zomer van 2022 overleden. Ik mis hem nog steeds heel erg.

In de Corona tijd stopte mijn baan bij de paarden en ik had nóóit gedacht nog terug te kunnen komen. Maar toeval bestaat niet! Dit is 100% mijn plek. Hier ben ik thuis.
Door mijn verleden in het onderwijs en liefde voor kinderen geef ik ook héél erg graag therapie aan kinderen en hun gezinnen.
Mijn hond heet Elmo, een golden retriever. Hij komt ook altijd mee naar de paarden en vindt het heerlijk om van iedereen knuffels te krijgen. Echt een knuffelkont!
Met mij is het nooit saai, zelfs niet wanneer ik slaap. Ik beleef de gekste avonturen in mijn dromen. Helaas voor mijn vriend blijft het daar niet bij… ik praat, roep, gil, draai, woel, ga het hele bed door én spring eruit. Ach… ieder zo z’n gekke eigenschappen, toch!?
Mijn liefde voor dieren stopt niet bij paarden en honden. Ieder gewond of zielig diertje wat ik tegenkom probeer ik te helpen. Ook als dat betekent dat er regenwormen, slakken en kikkers geholpen moeten worden met oversteken.
Ik ben in de zomer van 2021 moeder geworden van mijn allerliefste meisje Denne. Mijn hart is zo vol, dankbaar dat dit zieltje mij uitkoos als haar mama.

Missie en visie

Brenda is de eigenaar van therapeutisch centrum 2tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.

Mitch R.I.P

What i am looking for is not out there…. it’s in me, create the world you dream of!

Mitch is onze grote vriendelijke reus. Hij is niet super hoog met een schofthoogte van 160 maar hij is wel breed. Mitch is te herkennen aan zijn prachtige zwarte staart. Hij is in de kudde vaak te vinden met Zorro en skippy. Hij is soms een beetje stoïcijns en lijkt niet altijd door te hebben wat er speelt. Mitch is enorm lomp en heeft niet altijd in de gaten dat hij overkomt als een onbeweeglijke tank!

In de therapie is Mitch een knuffelkont. Hij is sterk en draagt met gemak je verdriet, angst of boosheid. Mitch is duidelijk en kan heel precies aangeven waar het om gaat. Daarnaast is hij er een ster in om je te helpen met zelfvertrouwen.

Jack

Te be soft is to be powerful, create the world you dream of!

Hij is ons oudste paard. Hij is heel zachtaardig en staat onderaan de kudde. Jack vermijd het liefste problemen en wacht netjes zijn beurt af. Jack is erg fit en speels. Hij daagt yellow regelmatig uit voor een potje stoeien en kroelen.

In therapie wordt Jack ingezet om je te dragen en om je zelfvertrouwen te vergroten. Jack is erg betrouwbaar en stabiel. Dat maakt hem erg geliefd en prettig om mee samen te werken.

Stip even voorstellen<br />

Stip

How much you tolerate is teaching others how to treat you – create the world you dream of

Stip is mijn jonge ruin. Hij is geboren in 2017.
Tijdens therapie wordt hij niet zo vaak ingezet omdat hij best dominant kan zijn. Tijdens opleidingen mag hij wel meedoen. Hij laat zich dan vaak zien tijdens grenzen oefeningen. Omdat hij leider van onze kudde is, is hij een meester in het aangeven van grenzen. Niet alleen het aangeven van grenzen kan hij goed, hij kan ook ontzettend goed over je grens heen gaan. Hierdoor worden bepaalde thema’s erg duidelijk voor mensen. Ik werk super graag met hem samen, hij is mijn eigen rijpaard en mijn leermeester.

Stip kan met iedereen in de kudde goed overweg. Dat maakt hem een waardige leider!

Nylah

Don’t wait for things to happen… make them happen – create the world you dream of!

Zij is een prachtige jonge merrie en nog erg onzeker. Daarom doet ze niet mee met therapie of opleidingen. Wellicht dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren als ze iets zekerder van zichzelf wordt.

Nylah is de favoriete tante van Flow en de beste vriendin Vos

Vos

Vos

Every day is a new beginning, take a deep breath and start again – create the world you dream of!

Vos is een oudere merrie, de moeder van flow. Vos is super zacht en lief. Dat maakt haar een zeer gewaardeerde collega. In therapie ziet ze je echt! Ze laat je voelen dat je er toe doet. Vos wordt vaak ingezet tijdens emdr en spiegelsessie’s.

Ze is de beste vriendin van Nylah en ze is helemaal verliefd op stip!

Flow

Flow

If you are not doing what you love, you are waisting your time – create the world you dream of!

Flow is de dochter van Vos. Ze is geboren in juni 2021 en het eerste veulen van 2Tango. Ze is speels, lief, aanhankelijk en volgzaam. Ze wordt niet ingezet voor therapie en ook niet voor opleidingen. Daar is ze nog veel te jong voor. Flow mag jong zijn en opgroeien voordat ze aan het werk moet.

Ze speelt het liefste met opa Jack

Nacho

Nacho

If you change nothing, nothing will change – create the world you dream of!

Nacho is een oudere ruin. Hij is lief, zacht en breekbaar. Hoewel hij niet snel over je grenzen gaat, geeft hij duidelijk zijn mening. In therapie wordt hij vaak ingezet bij emdr en voor kinderen. Hij geeft troost en is een ware rots in de branding

Nacho heeft een haat/liefde verhouding met Nylah en speelt regelmatig met Jack

Pepper<br />

Pepper

Onze pepper is de zwarte labrador hond die altijd aanwezig is op stal. Pepper is een echte vriendin voor mensen en dieren. Ze is super speels en enthousiast en wil het liefst de hele dag voetballen of paardenpoep eten.

In therapie is pepper niet vaak aanwezig omdat ze de neiging heeft om de wereld te verkennen als je haar even niet in de gaten houdt. Soms is pepper met een verzorger mee klusjes doen en dan komt ze als dat nodig is soms ineens de sessie binnen rennen. Vaak komt ze je iets brengen. Bij sessies binnen komt pepper vaak steunen en troosten.

Josh<br />

Josh

Hij is sinds in oktober 2019 bij mij komen wonen. Zijn vorige eigenaar kon door persoonlijke omstandigheden helaas niet meer voor hem zorgen. Josh kwam als een hondje wat bang was voor mensen in mijn leven. Ik leerde hem kennen toen pepper echt nog een kleine pup was. Sindsdien zijn Pepper en Josh onafscheidelijk. Het was dan ook de beste beslissing om Josh op te vangen. Het buitenleven, gezelschap van pepper en het komen en gaan van clienten/studenten/bijrijders heeft hem goed gedaan. Hij is werkelijk de vrolijkste en liefste hond die je je maar kunt voorstellen. Josh is ook heel vocaal, hij zingt, knort, blaft en danst voor je! In therapie laat hij zich liever niet zien. Hij kiest voor zichzelf en hoe mooi is dat voorbeeld voor veel mensen!

Ode aan al onze vrijwilligers!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij doen wat we doen! Zij zorgen dat onze paarden getraind worden, dat ze een schone paddock hebben en dat ze ‘s avonds lekker te eten hebben. Dankzij onze vrijwilligers zijn onze paarden gezond en kunnen wij met ze werken! We boffen enorm met zo’n mooi clubje meiden bij elkaar. Dit zijn de meiden van 2Tango! We zijn ze enorm dankbaar voor hun loyaliteit, hun warmte, hun gezelligheid, hun hulp, hun humor en hun liefde en goede zorgen voor onze dieren! Zij mogen dan ook zeker niet ontbreken op een pagina over ons