We doen het samen

Therapeutisch Centrum 2Tango in Veghel

Even voorstellen…

Brenda Mes

Eigenaar, opleider en paardentrainer
Locatie Veghel – E-mail: brenda@2tangocoaching.nl

 

Mijn passie voor paarden bestaat al sinds mijn vijfde levensjaar. Het paardenwereldje trok mij niet waardoor ik op mijn zeventiende besloot de paardensport achter me te laten en me te concentreren op een studie. In 2004 heb ik mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring binnen de hulpverlening. Jaren werkte ik als adviseur, toezichthouder en gedragstrainer bij de reclassering. Daarnaast heb ik werkervaring binnen de Raad voor de Kinderbescherming in Nieuw Zeeland en binnen de GGz als begeleider op een gesloten afdeling. Mijn passie voor paarden heeft me nooit verlaten. Gelukkig kan ik met 2Tango mijn twee liefdes, paarden en mensen, op een prachtige manier combineren.
Naast het werken met mensen en dieren heb ik ook een grote passie voor reizen. Nieuw zeeland was echt een hoogte punt waar ik twee jaar mocht wonen en werken. De bergen, de zee en de bossen waren allemaal dichtbij. Ik vond het er heerlijk. Ook IJsland, Cambodja en Japan waren onvergetelijk! In mijn vrije tijd breng ik in Nederland ook veel tijd door in de natuur. Ik houd er van om samen met Jack lange bosritten te maken. Samen in vliegende galop over de bospaden met de wind in onze haren en de zon op ons gezicht, ik kan me bijna niets mooiers voorstellen! Ook ben ik samen met pepper vaak in de bossen te vinden. Veel buiten in de natuur zijn geeft me rust en een fris hoofd met nieuwe energie. Als ik niet buiten te vinden ben dan lig ik het liefst te luieren op de bank met een goed boek of een serie. Als ik energie over heb dan hou ik enorm van dansen. Ik heb in mijn leven allerlei soorten dansen gedaan maar de laatste jaren is salsa een heerlijke bezigheid waar ik ook echt vrolijk van word. 

Wist je dat…

Brenda een voorliefde heeft voor paarden met vlekjes en stipjes. 

Brenda houdt van het paardengeurtje

Brenda en haar hondjes Pepper, Josh en Banjer onafscheidelijk zijn

Brenda een hekel heeft aan spinnen en meikevers…. bbbrrrr… ze zorgt ervoor dat ook de buren dat weten!

Brenda en Marlies tijd te kort hebben als ze samen sparren… zoveel te bespreken!

Brenda haar dromen najaagt. Ze gaat graag op avontuur en geen idee is te gek! Ze zoekt graag naar hoe en waarom iets wél kan. 

Brenda het liefste op grand prix niveau zou willen kunnen rijden. Ze vindt de dressuur met een paard bijna magisch. 
Brenda het net zo goed voor een verborgen camera programma had kunnen werken. Ze zou er zooo goed in zijn!
Brenda het geweldig vindt om met haar paard Stip dressuur te rijden in de bak en ook samen in het bos zijn ze in hun element

Marlies van Krimpen

Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door ‘de mens’. In zijn verhalen, gedrag en gevoelswereld. Het was voor mij dan ook een logische stap om na de middelbare school de HBO opleiding Social Work te gaan volgen. Tijdens mijn opleiding kwam de jeugdhulpverlening op mijn pad, waarbinnen ik vervolgens ruim zestien jaar met veel plezier heb gewerkt.

In 2015 besloten mijn man en ik, vanuit de wetenschap dat elke positieve ervaring in iemands leven bijdraagt aan herstel, om pleegouder te worden. Inmiddels hebben we verschillende kinderen voor een korte of langere periode een thuis geboden. Eén van deze kinderen is onze pleegdochter van tien jaar oud, die inmiddels ruim zeven jaar bij ons woont en helemaal bij ons gezin hoort.

Vijf jaar geleden zag ik op één van onze vakanties welk positieve uitwerking het contact met paarden op onze pleegdochter heeft. Daarom besloot ik om een lang gekoesterde, maar niet waargemaakte, droom tot realiteit te maken en samen met mijn pleegdochter rijles te nemen. Inmiddels hebben we een leasepaard, Belle, waar we veel plezier aan beleven en die voor ons beiden een leerzame spiegel is.

Een jaar geleden heb ik het roer op werkgebied omgegooid. Ik heb mijn baan opgezegd en ben gaan doen wat mij écht gelukkig maakt: mijn passie voor mensen en paarden combineren. Dit ging niet zonder slag of stoot. Daarom heb ik niet alleen de opleiding tot psychosociaal paardentherapeut bij 2Tango gevolgd, maar ben ik hier ook  met mijn eigen thema’s aan de slag gegaan vanuit de ‘practise what you preach’ gedachte.

Dit heeft me het allermooiste gebracht wat ik had kunnen wensen, namelijk dat ik weer ben wie ik wil zijn en dat ik doe wat me gelukkig maakt. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik nu onderdeel ben van 2Tango en anderen mag begeleiden in hun weg naar herstel.

Wist je dat…

Marlies naast super gestructureerd ook mega chaotisch en onhandig is? Sleutels raken regelmatig kwijt en zijn zelfs al een keer door het toilet gespoeld.

Marlies het erg leuk vind om naast paardrijden, ook grondwerk met haar paard Belle te doen?

Marlies haar favoriete paard bij 2Tango Moos is?

Marlies af en toe als hulptrainer op de atletiekbaan van O.S.S. Volo te vinden is?

Marlies films al snel te eng vind en dus stiekem alvast het einde kijkt voordat de film goed en wel is begonnen?

Marlies het heerlijk vind om buiten therapie te geven, ook als het koud is? Aan regen beleeft zij wat minder plezier.

Missie en visie

Brenda is de eigenaar van therapeutisch centrum 2tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.

Jack

Te be soft is to be powerful, create the world you dream of!

Hij is ons oudste paard. Hij is heel zachtaardig en staat onderaan de kudde. Jack vermijd het liefste problemen en wacht netjes zijn beurt af. Jack is erg fit en speels. Hij daagt Stip regelmatig uit voor een potje stoeien en kroelen.

In therapie wordt Jack ingezet om je te dragen en om je zelfvertrouwen te vergroten. Jack is erg betrouwbaar en stabiel. Dat maakt hem erg geliefd en prettig om mee samen te werken.

Nacho

Nacho

If you change nothing, nothing will change – create the world you dream of!

Nacho is een oudere ruin. Hij is lief, zacht en breekbaar. Hoewel hij niet snel over je grenzen gaat, geeft hij duidelijk zijn mening. In therapie wordt hij vaak ingezet bij emdr en voor kinderen. Hij geeft troost en is een ware rots in de branding

Nacho heeft een haat/liefde verhouding met Nylah en speelt regelmatig met Jack

Stip even voorstellen<br />

Stip

How much you tolerate is teaching others how to treat you – create the world you dream of

Stip is mijn jonge ruin. Hij is geboren in 2017.
Tijdens therapie wordt hij niet zo vaak ingezet omdat hij best dominant kan zijn. Tijdens opleidingen mag hij wel meedoen. Hij laat zich dan vaak zien tijdens grenzen oefeningen. Omdat hij leider van onze kudde is, is hij een meester in het aangeven van grenzen. Niet alleen het aangeven van grenzen kan hij goed, hij kan ook ontzettend goed over je grens heen gaan. Hierdoor worden bepaalde thema’s erg duidelijk voor mensen. Ik werk super graag met hem samen, hij is mijn eigen rijpaard en mijn leermeester.

Stip kan met iedereen in de kudde goed overweg. Dat maakt hem een waardige leider!

Nylah

Don’t wait for things to happen… make them happen – create the world you dream of!

Zij is een prachtige jonge merrie en nog erg onzeker. Daarom doet ze niet mee met therapie of opleidingen. Wellicht dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren als ze iets zekerder van zichzelf wordt.

Nylah is de favoriete vriendin van stip

Vos

Zazu

Every day is a new beginning, take a deep breath and start again – create the world you dream of!

Zazu is een jonge merrie van goede afkomst. Zij is een echte knuffeldame en van alle markten thuis. Ze wordt regelmatig ingezet bij opleidingen en therapie en ze test dan vaak je grenzen. Ze kan je dan ook als geen ander leren wat grenzen aangeven precies inhoud en hoe je dat moet doen. 

Als Zazu klaar is met werken gaat ze het liefste mee naar de bossen voor een hele lange rit. Ze is dan net een tank en blijft maar gaan!

Flow

Moos

If you are not doing what you love, you are waisting your time – create the world you dream of!

Moos is bij ons gekomen als 2e kans paard. Hij kwam bij zijn vorige eigenaar zichzelf tegen en vertoonde gedrag wat voor ons mensen gevaarlijk bleek. Ik heb hem overgenomen met het idee om hem te hertrainen en te verkopen aan iemand die helemaal bij het past. Dat bleken wij uiteindelijk zelf te zijn! Moos is door zijn super zachte en gevoelige karakter een fijn therapie paard. Hij wordt vaak ingezet voor spiegelsessies en emdr sessies. Door zijn aanwezigheid maakt hij subtiel maar wel heel helder duidelijk waar je als cliënt mee aan de slag mag

 

Banjer

Zij is geboren in april 2023. Ze is de jongste telg van het 2Tango team. Banjer mag lekker spelen en groeien. Ze loopt lekker rond op het terrein en verwondert zich elke dag over de blaadjes, de dieren die ze tegenkomt en dat Pepper niet altijd met haar wil spelen. 

Hoewel Banjer niet meedoet met therapie, kan ze het wel heel serieus nemen om je te troosten. Ben dan ook niet verbaasd als ze op je schoot kruipt als je verdrietig bent

Pepper<br />

Pepper

Onze pepper is de zwarte labrador hond die altijd aanwezig is op stal. Pepper is een echte vriendin voor mensen en dieren. Ze is super speels en enthousiast en wil het liefst de hele dag voetballen of paardenpoep eten.

In therapie is pepper niet vaak aanwezig omdat ze de neiging heeft om de wereld te verkennen als je haar even niet in de gaten houdt. Soms is pepper met een verzorger mee klusjes doen en dan komt ze als dat nodig is soms ineens de sessie binnen rennen. Vaak komt ze je iets brengen. Bij sessies binnen komt pepper vaak steunen en troosten.

Josh<br />

Josh

Hij is sinds in oktober 2019 bij mij komen wonen. Zijn vorige eigenaar kon door persoonlijke omstandigheden helaas niet meer voor hem zorgen. Josh kwam als een hondje wat bang was voor mensen in mijn leven. Ik leerde hem kennen toen pepper echt nog een kleine pup was. Sindsdien zijn Pepper en Josh onafscheidelijk. Het was dan ook de beste beslissing om Josh op te vangen. Het buitenleven, gezelschap van pepper en het komen en gaan van clienten/studenten/bijrijders heeft hem goed gedaan. Hij is werkelijk de vrolijkste en liefste hond die je je maar kunt voorstellen. Josh is ook heel vocaal, hij zingt, knort, blaft en danst voor je! In therapie laat hij zich liever niet zien. Hij kiest voor zichzelf en hoe mooi is dat voorbeeld voor veel mensen!

Ode aan al onze vrijwilligers!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij doen wat we doen! Zij zorgen dat onze paarden getraind worden, dat ze een schone paddock hebben en dat ze ‘s avonds lekker te eten hebben. Dankzij onze vrijwilligers zijn onze paarden gezond en kunnen wij met ze werken! We boffen enorm met zo’n mooi clubje meiden bij elkaar. Dit zijn de meiden van 2Tango! We zijn ze enorm dankbaar voor hun loyaliteit, hun warmte, hun gezelligheid, hun hulp, hun humor en hun liefde en goede zorgen voor onze dieren! Zij mogen dan ook zeker niet ontbreken op een pagina over ons