We doen het samen

Therapeutisch Centrum 2Tango in Veghel

Even voorstellen…

Brenda Mes

Eigenaar en 2Tango therapeut
Locatie Veghel – E-mail: brenda@2tangocoaching.nl

 

Mijn passie voor paarden bestaat al sinds mijn vijfde levensjaar. Het paardenwereldje trok mij niet waardoor ik op mijn zeventiende besloot de paardensport achter me te laten en me te concentreren op een studie. In 2004 heb ik mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring binnen de hulpverlening. Jaren werkte ik als adviseur, toezichthouder en gedragstrainer bij de reclassering. Daarnaast heb ik werkervaring binnen de Raad voor de Kinderbescherming in Nieuw Zeeland en binnen de GGz als begeleider op een gesloten afdeling. Mijn passie voor paarden heeft me nooit verlaten. Gelukkig kan ik met 2Tango mijn twee liefdes, paarden en mensen, op een prachtige manier combineren.
Naast het werken met mensen en dieren heb ik ook een grote passie voor reizen. Nieuw zeeland was echt een hoogte punt waar ik twee jaar mocht wonen en werken. De bergen, de zee en de bossen waren allemaal dichtbij. Ik vond het er heerlijk. Ook IJsland, Cambodja en Japan waren onvergetelijk! In mijn vrije tijd breng ik in Nederland ook veel tijd door in de natuur. Ik houd er van om samen met Jack lange bosritten te maken. Samen in vliegende galop over de bospaden met de wind in onze haren en de zon op ons gezicht, ik kan me bijna niets mooiers voorstellen! Ook ben ik samen met pepper vaak in de bossen te vinden. Veel buiten in de natuur zijn geeft me rust en een fris hoofd met nieuwe energie. Als ik niet buiten te vinden ben dan lig ik het liefst te luieren op de bank met een goed boek of een serie. Als ik energie over heb dan hou ik enorm van dansen. Ik heb in mijn leven allerlei soorten dansen gedaan maar de laatste jaren is salsa een heerlijke bezigheid waar ik ook echt vrolijk van word. 

Wist je dat…

Brenda het liefste met onze gevlekte paarden werkt. Met mitch vindt ze het geweldig om dressuur te rijden in de bak en brenda en Jack zijn samen in het bos in hun element

Brenda houdt van het paardengeurtje

Brenda en pepper net een komisch duo zijn. Maree krijgt de lachkriebels als ze Brenda met pepper bezig ziet

Brenda een hekel heeft aan spinnen en meikevers…. bbbrrrr… ze zorgt ervoor dat ook de buren dat weten!

Brenda en Maree uren en dagen achter elkaar kunnen kletsen over van alles

Brenda haar dromen najaagt. Ze gaat graag op avontuur en geen idee is te gek! Ze zoekt graag naar hoe en waarom iets wél kan. 

Brenda en Maree in de zomer graag buiten tussen de paarden slapen. 
Brenda het net zo goed voor een verborgen camera programma had kunnen werken. Ze zou er zooo goed in zijn!

Missie en visie

Brenda is de eigenaar van therapeutisch centrum 2tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.

Mitch

What i am looking for is not out there…. it’s in me, create the world you dream of!

Mitch is onze grote vriendelijke reus. Hij is niet super hoog met een schofthoogte van 160 maar hij is wel breed. Mitch is te herkennen aan zijn prachtige zwarte staart. Hij is in de kudde vaak te vinden met Zorro en skippy. Hij is soms een beetje stoïcijns en lijkt niet altijd door te hebben wat er speelt. Mitch is enorm lomp en heeft niet altijd in de gaten dat hij overkomt als een onbeweeglijke tank!

In de therapie is Mitch een knuffelkont. Hij is sterk en draagt met gemak je verdriet, angst of boosheid. Mitch is duidelijk en kan heel precies aangeven waar het om gaat. Daarnaast is hij er een ster in om je te helpen met zelfvertrouwen.

Jack

Te be soft is to be powerful, create the world you dream of!

Hij is ons oudste paard. Hij is heel zachtaardig en staat onderaan de kudde. Jack vermijd het liefste problemen en wacht netjes zijn beurt af. Jack is erg fit en speels. Hij daagt yellow regelmatig uit voor een potje stoeien en kroelen.

In therapie wordt Jack ingezet om je te dragen en om je zelfvertrouwen te vergroten. Jack is erg betrouwbaar en stabiel. Dat maakt hem erg geliefd en prettig om mee samen te werken.

Pepper

Onze pepper is de zwarte labrador hond die altijd aanwezig is op stal. Pepper is een echte vriendin voor mensen en dieren. Ze is super speels en enthousiast en wil het liefst de hele dag voetballen of paardenpoep eten.

In therapie is pepper niet vaak aanwezig omdat ze de neiging heeft om de wereld te verkennen als je haar even niet in de gaten houdt. Soms is pepper met een verzorger mee klusjes doen en dan komt ze als dat nodig is soms ineens de sessie binnen rennen. Vaak komt ze je iets brengen. Bij sessies binnen komt pepper vaak steunen en troosten.

Ode aan al onze vrijwilligers!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij doen wat we doen! Zij zorgen dat onze paarden getraind worden, dat ze een schone paddock hebben en dat ze ‘s avonds lekker te eten hebben. Dankzij onze vrijwilligers zijn onze paarden gezond en kunnen wij met ze werken! We boffen enorm met zo’n mooi clubje meiden bij elkaar. Dit zijn de meiden van 2Tango! We zijn ze enorm dankbaar voor hun loyaliteit, hun warmte, hun gezelligheid, hun hulp, hun humor en hun liefde en goede zorgen voor onze dieren! Zij mogen dan ook zeker niet ontbreken op een pagina over ons

Wall of fame

Zoetje

Zoetje was Brenda’s eerste pony. Zoetje was klein en zij en Brenda hadden een bijzondere band. Helaas bleek al snel dat zoetje niet zo zoet was naar andere mensen. Ze viel voornamelijk kleine kinderen aan zodra die de wei binnenstapte. Zoetje kon daarom al snel niet meer ingezet worden voor therapie. Daarom heeft zoetje lang gewoon yellow en later ook Jack gezelschap gehouden. Toen er nog meer paarden kwamen voelde zoetje zich niet meer lekker. Ze zonderde zich af en zag er niet meer zo gelukkig uit. Toen Brenda besloot om een nieuw huis voor haar te zoeken viel dat heel zwaar. Maar een leuk gezin met 3 kinderen vond haar helemaal geweldig. Zoetje leek hen ook super leuk te vinden. Ze was heel zacht en knuffelig naar de kinderen en dat was iets wat wij hier niet eerder van haar zagen. Voor ons gevoel heeft zoetje haar eigen nieuwe huis uitgezocht en we horen nog regelmatig van haar nieuwe mensen dat het heel goed met haar gaat

Sproet

een heel bijzonder paard. Hij had 2 blauwe ogen en enorm veel behang. Hij keek de kat uit de boom en leek er altijd het zijne van te denken. Sproet heeft in de therapie een paar sessies gedaan en dat beviel hem niet zo goed. Hij nam de gevoelens en energie van de mensen over en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij zag er al snel zwaar en ongelukkig uit. Toen de dierenarts hem onderzocht bleek hij ziek te zijn. Hij had vanalles waarmee we hem helaas niet meer konden helpen. De dierenarts heeft toen aangegeven dat het beter was om sproet in te laten slapen. Wat een enorm verdriet hadden we daarvan. Hij was zo kort nog maar bij ons en toen moesten we al weer afscheid nemen. Een enorm moeilijke beslissing maar toen hij eenmaal naar de eeuwige weide was voelde we pas hoe zwaar zijn energie was die hij mee droeg. In de kudde ontstond een serene rust en het voelde alsof er heel veel ruimte ontstond. Dat was voor ons de bevestiging dat het een goede beslissing was geweest om sproet van zijn bijzonder mooie paardenlichaam te verlossen.

RIP lieve Sproet

Jona

Jona was een enorm lieve knuffel pony. Ze was erg geliefd zowel bij de mensen als in haar paardenKudde. Mitch was na het overlijden van sproet wat rustiger geworden en werd direct verliefd op Jona toen hij haar zag. De twee waren onafscheidelijk. Jona lag vaak te zonnen op het land en iedere mogelijkheid om te knuffelen met mensen nam ze graag aan. We kregen Jona geschonken van zorgboerderij Japara. Ze heeft bij ons in 8 maanden veel mensen geholpen en gedragen. Ze was zacht, rustig en warm. Op een ochtend kwam Brenda de paarden voeren. Jona lag op de grond en wilde niet opstaan. De dierenarts concludeerde koliek en wist al snel te vertellen dat ze het waarschijnlijk niet zou overleven. Natuurlijk waren we enorm verdrietig. We hebben met het hele team en verzorgers afscheid genomen van haar. Toen de dierenarts kwam om haar te verlossen was ze zelf al bijna overgegaan. Lieve Jona we missen je nog elke dag!

RIP Jona

Skippy

Onze kleine knappe dame. Ze is 1.38 hoog en haar originele naam is Neeltje. Wij vonden skippy meer toepasselijk omdat ze zowel vrolijk als ondeugend is. Ze is heel gevoelig voor spanning van mensen en dat zorgde er voor dat Skippy niet zo geschikt bleek voor therapie. Ook als rijpaard deed ze vaak gekke dingen en liet ze zich moeilijk sturen. Achteraf hoorde we van haar allereerste eigenaar dat ze zich in haar jonge jaren ook al zo gedroeg tijdens het rijden. Om deze reden hebben we voor Skippy een huisje gezocht waar ze op 2 hectare land alleen maar paard hoeft te zijn. Ze staat daar de hele dag te chillen met paardenvriendjes. We hopen hiermee aan haar wensen te hebben voldaan. Skippy blijft altijd in ons hart omdat ze gewoon een bijzondere eigenwijze kleine lieve dame is!

Yellow

Hij is speels en rent graag over het land. Waar hij de kans krijgt zal hij direct zijn dominantie laten zien. Yellow is vrolijk en speelde graag met Baloo en Jack. Met jack bleef het vriendelijk en met Baloo liep een stoeipartijtje wel eens uit op een echte vechtpartij. In therapie was Yellow echt een master in grenzen oefeningen. Helaas verveelde hij zich bij ons. Hij werd weinig uitgedaagd waardoor we uit liefde voor hem een ander huisje hebben gezocht, Nu wordt hij hoog in de dressuur gereden waardoor hij zijn energie goed kwijt kan en helemaal happy is. We zullen hem voor altijd blijven missen want hij was ons eerste paard. Hij heeft 2Tango groot gemaakt en daar blijven we hem altijd dankbaar voor!

Saela

 Zij is een jaar bij ons geweest. Ze is in die tijd leider geweest van onze kudde en beste maatje van Mitch. Helaas kwam corona en moesten we besluiten om voor haar een ander huisje te zoeken. Een van onze bijrijders heeft besloten om haar van ons over te nemen en daar zijn we super dankbaar voor. We weten zeker dat zij en Saela enorm gelukkig met elkaar worden! Saela heeft in korte tijd veel voor ons betekend en we zullen daar dan ook enorm missen!

Baloo

 Hij heeft 3 jaar bij ons gewoond. Baloo is in die tijd weinig ingezet voor therapie. Hij vond het moeilijk om met veel mensen om te gaan. Ook met rijden vond hij het moeilijk dat er meerdere bijrijders waren die met hem aan de slag gingen. Dit uitte zich in bokken en andere gekke streken. Totdat er een bijrijder kwam die daar erg om moest lachen. Ze bouwde een band op met hem en wilde hem heel graag een forever home bieden. Omdat we graag het allerbeste willen voor onze paarden hebben we besloten dat Baloo met deze bijrijder mee mocht gaan. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij haar en heeft al zijn vervelende streken achter zich gelaten. We zijn ontzettend blij dat we deze match voor hem hebben kunnen maken!

Zorro

 Hij heeft is een heel bijzonder paard en heeft veel voor ons betekend. Hij was lange tijd leider van onze kudde. Hij is dominant en trots en heeft veel van onze cliënten heel duidelijk gemaakt wat er speelt in hun leven. Zorro heeft veel teweeg gebracht, mensen vreesden hem en mensen werden op slag verliefd op hem. Lieve Zorro is altijd ziek geweest, hierdoor adviseerde de dierenarts in maart 2020 om hem in te laten slapen. Wij vonden Zorro te levendig om hem te laten gaan. Helaas moesten we eind dat jaar besluiten om voor Zorro een ander huis te zoeken. Zorro kon verdrietig genoeg niet blijven vanwege corona. We hebben hem geschonken aan één van onze bijrijders en we hopen dat hij haar nog heel lang gelukkig maakt! we missen hem ontzettend!