Opleiding Paardencoaching

Leer in 6 dagen wat coaching met paarden inhoudt.

2Tango Therapeutisch Centrum organiseert de opleiding Paardencoach om jou de mogelijkheid te geven om te leren wat dit vak inhoudt!

Contact ons voor meer informatie

De opleiding Paardencoach

Coaching met paarden is een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen. Het mooie aan coaching met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer de cliënt zijn of haar eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert.  De opleiding paardencoach duurt in totaal 6 dagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

Spiegelen met paarden

De aard van het paard

Spiegelen met paarden – Groepen en systemen

Opzetten / groeien van je eigen praktijk

Gesprekstechnieken

Spiegelen met paarden – Specialistische oefeningen

Coachingstraject opstellen

Oefenen, feedback krijgen en proeve van bekwaamheid afleggen

Je sluit de opleiding af met een certificaat mits je de proeve van bekwaamheid hebt behaald. 

Wanneer de opleiding met minimaal een voldoende wordt afgerond, is het mogelijk om door te stromen naar de vervolgopleiding Psychosociale Paardentherapie. Dit uiteraard wel wanneer je daar door ons ook voor geschikt wordt bevonden.  Bij deze opleiding leer je om zelfstandig diepgaande therapie met hulp van paarden te geven, gericht op mensen met trauma en hechtingsproblemen. De therapie opleiding wordt tevens in 6 dagen gegeven. Ook de kosten zijn hetzelfde als die van de coachopleiding. 

Door mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en mijn levenslange liefde voor paarden, kan ik je alle ins en outs over paardencoaching leren. Naast deze opleidingen help ik mensen om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken. De cliënt en het werken met paarden staan altijd centraal bij 2Tango. Door middel van deze opleidingen delen wij graag onze ervaring en kennis met anderen. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid richting onze cliënten, deelnemers aan de opleiding en mede-paardencoaches. Mede door het aanbieden van deze opleiding zetten wij deze verantwoordelijkheid om in actie!  Kijk op de pagina “Over ons” voor meer informatie over ons en 2Tango! 

Introductievideo opleiding

Ter introductie van de opleiding heeft Brenda een video opgenomen! In deze video introduceren beantwoordt zij de meest gestelde vragen over de opleiding. Wij hopen dat je door deze video en deze pagina een goed beeld krijgt van de opleiding en de mogelijkheden die de opleiding ook jou kan bieden. 

Schroom niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon wanneer je nog vragen hebt. Je bent ook van harte welkom om te komen kijken in Veghel!

Wat levert de opleiding Paardencoach jou op?

Je weet aan het einde van de opleiding wat coaching met paarden is, hoe je een coach gesprek vorm geeft, hoe je een paard daarin betrekt, wat het gedrag van het paard zegt over je client, wat paardentaal is, hoe je je bedrijf start en hoe je je onderscheid van anderen, welke coachvormen met paarden er zijn en hoe je dit kunt toepassen in jouw bedrijf.

Wij hebben een van de deelnemers uit de vorige groep gevraagd wat de opleiding haar heeft gebracht: 

 

Voor mij was de opleiding een hele bijzondere ervaring waar ik dankbaar voor ben. Ik heb enorm veel geleerd, heb mijn maskers afgegooid. Ik wilde een veilige persoon zijn voor paarden, voor mezelf en mijn omgeving.
 
Ik heb mede dankzij de paarden geleerd dat je veilig voor ze bent wanneer je binnenkant klopt met wat je aan de buitenkant laat zien. Ik heb geleerd dat paarden niet verwachten dat je perfect bent of het altijd goed doet. De paarden accepteren je zoals je bent, ook wanneer je verdrietig bent, angst hebt of boos bent. Wanneer ik dat kon laten zien werd alles zachter, ook bij de paarden. Ze kwamen dichter bij me en ik voelde me gezien en gedragen in een veld van onvoorwaardelijke liefde.
Deelnemer vorige Opleiding

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Paardencoach is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel vragen we ervaring in werk en/of opleiding in het omgaan en communiceren met mensen en veel ervaring met paarden. Ben je geïnteresseerd om na onze coach opleiding onze therapie opleiding met paarden te volgen dan vragen we een vooropleiding  in de hulpverlening op HBO niveau. (heb je een mbo opleiding in de hulpverlening of een andere aanverwante opleiding neem dan even contact op)

Praktische informatie & aanmelden

Kosten bedragen 1.500 euro exclusief btw en exclusief lunch.
De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur. Alle dagen worden verzorgd op onze locatie in Veghel.

De volgende opleiding start in januari 2023!***

De opleidingsdagen in januari 2023 zijn:

 • 20 en 21 januari ( dag 1 en 2)
 • 24 en 25 februari (dag 3 en 4)
 • Plus bonus; 10 maart oefendag (gratis)
 • 17 en 18 maart (dag 5 en 6)
 • Examendag: 24 maart (gratis)

  *** De opleiding start mits we en volle groep hebben. De coachopleiding wordt gelijktijdig door 6 tot 10 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht.

Komen de data in januari je niet goed uit? In april 2023 start er opnieuw een coachopleiding met paarden. ****
De opleidingsdagen voor april 2023 zijn:

 • 14 en 15 april (dag 1 en 2)
 • 19 en 20 mei (dag 3 en 4)
 • Plus bonus; 26 mei oefendag (gratis)
 • 16 en 17 juni (dag 5 en 6)
 • Examendag: 23 juni (gratis)

  *** De opleiding start mits we en volle groep hebben. De coachopleiding wordt gelijktijdig door 6 tot 10 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht.

 

Na succesvol afronden van het examen ontvangen deelnemers een certificaat. Een bewijs van deelname wordt ook verstrekt aan de deelnemers die het examen niet behalen maar wel hebben deelgenomen aan alle trainingsdagen (excl. bonusdag). Een herexamen is mogelijk op aanvraag, de kosten hiervan bedragen 150 euro exclusief btw. Er is maximaal 1 herexamen mogelijk. 

Opgeven kan via info@2tangocoaching.nl of via telefoon bij Brenda 06-48955652

Benieuwd hoe Coaching met behulp van paarden in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Heb je interesse om deel te nemen aan de Opleiding Paardencoach? Laat onderstaand je gegevens achter en Brenda neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Je bent van harte welkom.

Terugblik 2021

Dit jaar startte ook weer met de nodige corona perikelen. We moesten daarom nog in januari de beslissing nemen om afscheid te nemen van Zorro en Saela 🐴🐴, dat was een verdrietig besluit na alle ellende van het jaar ervoor. Gelukkig heeft Zorro het nog...

Luisteren, samenvatten, doorvragen?

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, verwachten ik (Marée) en mijn vriend Daan ons eerste kindje in juli. Helemaal leuk! We zijn er erg blij mee en kijken uit naar de komst van ons meisje.  Bij het krijgen van een kindje komt natuurlijk bizar veel kijken,...

Angst overwinnen door het gewoon te DOEN!

Afgelopen zomer zat ik in Frankrijk op een strandje terwijl het 37 graden was. Enorm warm! Onderweg naar het plekje waar we zaten had ik mijn voeten al verbrand aan het hete zand. Dat was al een voorbode geweest voor deze bizar hete dag die onmogelijk door te komen...

Dagboek van een paardencoach – september

In de ochtend kom ik de poort binnen rijden en geniet in van de rust die er heerst op het terrein. Als ik de auto uitstap en de poort doorga word ik al begroet door de paarden. Wat gehinnik klinkt er en er komt beweging in de kudde die net nog in totale rust was. Even...

Stel je voor, gewoon een verhaal…

Eefje is 10 jaar oud. Ze gaat naar school en wordt gepest door klasgenoten. Eefje is hierover verdrietig en wil niet meer naar school. Haar moeder maakt zich zorgen en gaat met Eefje naar de huisarts. De huisarts vermoedt “depressie” en stuurt Eefje door naar de GGZ....

Een mooi kadootje gevonden onder de boom in het park….

Tijdens het uitlaten… Zoals ik iedere dag een paar keer doe, loop ik met mijn vriend Daan onze hond Elmo naar het parkje voor ons huis. Het is een hondenlosloop park met een prachtig veld, veel bomen en groen. Het is helemaal afgezet dus we kunnen Elmo er zonder...

De unieke ervaring van Levi met Saela

Vandaag staat er weer een Sociale Vaardigheid training op het programma! Yes! Dat vind ik altijd leuk om te doen. Normaal gesproken zijn deze trainingen in groepsverband maar door coronatijd is dit aangepast en zie ik de jongeren nu los van elkaar. In de eerste...

Kwetsbaar zijn; kracht of zwakte?

Het is bijzonder hoe we denken over kwetsbaarheid. Als ik een bericht op Facebook plaats om openlijk te vertellen over mijn problemen, mijn onzekerheden en mijn strubbelingen, dan voel ik me erg kwetsbaar. Door mezelf zo bloot te geven laat ik alle zelfbescherming en...

Met rechte rug op weg naar mijn doel!

Samen met twee andere deelnemers heb ik een parcours neergelegd. We hebben hiervoor samengewerkt maar zijn ook alleen aan de slag gegaan. Wat eigenlijk precies staat voor hoe dit Burn-out traject is gegaan. Er waren sessies die we samen hebben gedaan maar er waren ook...

Iets met goede voornemens?

Ik ga stoppen met roken! Ik ga drie keer in de week sporten! Ik ga twintig kilo afvallen! Ik ga meer tijd besteden aan mijn gezin! Ik ga een nieuwe baan zoeken! Ik ga minder stressen en meer genieten! Ik ga… Goede voornemens Herken je ze? Vast wel! Ik las namelijk...

* Opleiding gaat door bij mininaal 6 deelnemers.