Sociale vaardigheden voor tieners

In 5 weken meer zelfvertrouwen voor je kind of tiener met de hulp van paarden

Gun je je zoon of dochter meer zelfvertrouwen?

Heeft jouw zoon of dochter moeite met andere kinderen op school? Zit hij/zij niet lekker in zijn/haar vel? Is het naar school gaan iedere dag weer een probleem? Komt hij/zij niet goed voor zichzelf op? Mag hij/zij wel wat meer zelfvertrouwen ontwikkelen? Mag hij/zij wat meer in zijn/haar kracht komen te staan?

Dan hebben wij de perfecte training voor jouw tiener ontwikkeld!

In 5 weken meer zelfvertrouwen

In 5 weken gaan wij, Brenda en Maree, aan de slag om zijn of haar sociale vaardigheden tevergroten met de hulp van paarden. Paarden zijn uitzonderlijk goede spiegels en geven direct, oordeelloos en eerlijk feedback op ons gedrag en op ons gevoelsleven. Voor kinderen is dat een mooie, zachte, leuke en duidelijke manier van ERVARINGSGERICHT leren. We gaan uit van het welbevinden van jouw kind. De gedachte hierachter is dat kinderen een optimale ontwikkeling doormaken wanneer zijn met plezier mee doen.

Dit is wat voor jouw tiener als…

… je tiener anders is dan anderen. Andere tieners willen al naar feestjes, terwijl je kind hele andere interesses heeft. Er is geen echte klik met leeftijdgenoten en dat geeft soms een heel vervreemd gevoel voor je kind.
… hij / zij soms een vol hoofd heeft, vaak moe thuiskomt van school en stil is. Je kind lijkt niet echt meer blij, maar je weet niet goed wat je eraan moet doen en je hebt al veel geprobeerd.
… je kind over zich heen laat lopen, wat betekent dat klasgenoten vaak de baas spelen of pesten. Je kind is onzeker, geeft geen grenzen aan en zegt dingen als “dat kan ik niet”.
… als je zoon of dochter plotseling heftige emoties vertoont, zoals boosheid, of angst of verdriet. Of juist helemaal geen emoties laat zien, waardoor je het gevoel hebt maar weinig contact te hebben met je kind. kan ik niet”.
… je kind niet echt blij meer is. Je herkent het blije en positieve zoon of dochter van eerder niet meer terug. Hoort dit bij het puberen? Je tiener lijkt wel zoekende, heeft nergens meer zin in en is opstandig. Het raakt je om je kind zo te zien.

Wat leert je zoon of dochter?

Emoties

We gaan leren om op een goede manier met EMOTIES om te gaan. Hoe herken je ze bij jezelf en bij anderen en wat doe je er dan vervolgens mee?

Grenzen

We gaan leren om je GRENZEN aan te geven. Hoe weet je wat je grenzen zijn? En hoe weet je waar anderen hun grenzen liggen? Hoe geef je op een goede manier je grenzen aan?

Zelfvertrouwen

We gaanleren om je ZELFVERTROUWEN te krijgen. Je gaat jezelf een beetje uitdagen om te ontdekken wat je allemaal kan. Je gaat ervaren dat je meer kunt dan je zelf denkt.

Overleggen

We gaan leren hoe je kunt OVERLEGGEN. Waarom is overleg zo belangrijk? Wanneer kan je overleggen en waarover? En hoe pak je dat dan aan?

En dan de verrassing…

Als afsluiting gaan we alles wat we geleerd hebben aan de ouders laten zien in de praktijk! Jij als ouder bent dus uitgenodigd op de locatie in Veghel om te komen kijken naar wat je kind geleerd heeft. Ze zullen verschillende oefeningen doen met de paarden en met elkaar. Hoe gaaf is dat? De deelnemers ontvangen dan ook een diploma!

Thuis aan de slag

Na elke training krijgt je zoon of dochter praktische oefeningen mee om thuis verder mee aan de slag te gaan. Zo kan hij/zij direct het geleerde in de praktijk brengen en oefenen met nieuw gedrag. Dit maakt de kans op integreren van de nieuwe vaardigheden vele malen groter. Uiteraard is het ook leuk als jij betrokken bent!

Hoe, wat, waar?

We gaan met een groepje aan de slag.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 tieners. De kosten voor de gehele training bedragen 250 euro per tiener incl btw, limonade en een koekje (of 2 😉), werkboek en naslag boek

De training wordt door 2 trainers gegeven. Zowel Brenda als Maree hebben erg veel ervaring met het begeleiden van groepen jongeren. Brenda heeft ervaring in de zorg en Maree heeft ervaring in het onderwijs. Met onze achtergrond weten we zeker dat we kids en tieners zowel een super leuke als een ontzettend leerzame training kunnen bieden!

Heb jij het gevoel dat je jouw kind in dit verhaal herkent?

Wil je weer een blij en zelfverzekerde zoon of dochter? Wij staan, samen met de paarden, te popelen om aan de slag te gaan met jouw zoon/dochter! Een unieke training met behulp van paarden die zich écht onderscheid.

Een plek reserveren voor je tiener

De Sociale vaardigheidstrainingen geven wij op aanvraag. Wil je meer informatie? Mail dan naar brenda@2tangocoaching.nl