Het is 2018!!! Een nieuw jaar… nieuwe rondes en nieuwe kansen. Zo komen altijd rond het eind van het jaar de ‘goede voornemens’ weer om de hoek kijken. Vol vertrouwen wordt er een heel lijstje samengesteld voor wat we zouden moeten veranderen ván of áán onszelf. Stiekem is dat lijstje vaak langer dan gedacht… en valt het heus niet mee. Maar wist je dat je eigen onderbewustzijn bepaalt of je wél of niet je doelen bereikt? Je onderbewuste kun je zelf programmeren. Dus je zou zeggen dat er geen enkele reden is om niet constant al je doelen te realiseren. Je kunt op elk moment in het jaar een doel stellen en hier aan werken. Doelen die passen bij wie JIJ bent en hoe JIJ wilt zijn. Doelen die echt waarde voor je hebben, zullen met de juiste aanpak zeker gerealiseerd worden. Dus hiermee heb je meteen de belangrijkste voorwaarde te pakken: Het moet belangrijk voor je zijn!

…. Maar hoe komt het toch dat goede voornemens alleen vaak zo’n korte houdbaarheidsdatum hebben? Uit onderzoek blijkt dat slechts 17% van de gestelde goede voornemens een succes worden. Het heeft te maken met verschillende dingen die ik je hieronder ga uitleggen. Ik heb vijf tips voor je samengesteld die jou kunnen helpen om je goede voornemens dit jaar wél te laten slagen.

1. Bepaal voor jezelf wat je écht belangrijk vindt en luister naar je gevoel;

Om vast te stellen voor jezelf wat je nou écht belangrijk vindt moet je even naar binnen keren. Je richten op je onderbewustzijn. Contact maken met wie je werkelijk bent. Daar woont het vlammetje wat binnen in jou huist. Het vlammetje wat precies weet waar het wel of niet voor brandt. Helaas zijn we soms niet zo goed in contact met ons eigen vlammetje wat ervoor zorgt dat we niet altijd even goed weten wat we nou willen. Er zijn vaak een hoop invloeden die van buitenaf komen. Deze dingen krijgen vaak de meeste aandacht. Allerlei meningen van anderen die ons het hoofd een beetje op hol brengen. Het lijkt soms wel alsof je omgeving bepaalt wat JIJ belangrijk moet vinden. Het is helemaal goed om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben, maar blijf je bewust van dat JIJ achter het stuur zit in je eigen leven. Jij bepaalt! Jouw missie is om te doen waar je blij van wordt en te luisteren naar wat je écht belangrijk vindt.

2. Houd het klein en meetbaar;

Vaak zijn de voornemens die we onszelf gesteld hebben veel te groot, teveel of te vaag. We willen van alles tegelijkertijd en wel meteen. Je vraagt op deze manier teveel van jezelf. Het is niet mogelijk om in één keer alles tegelijkertijd te veranderen. Zie het eens voor je als een trap. Het lukt niemand om van de onderste trede in één grote stap bovenaan te staan. Je hebt de treden die tussen de onderste en de bovenste zitten ook nodig. Deze treden zijn allemaal kleine doelen en overwinningen. Zo houd je het leuk voor jezelf! Als je 10 kilo wilt afvallen, splits dan bijvoorbeeld het getal op. Iedere kilo is één traptrede. Dat verdient een feestje! Wees niet te hard voor jezelf.

3. Denk concreet over je doel na en stel een plan op;

Er schieten allerlei gedachtes door ons hoofd heen. We bedenken, vinden, dromen… maar veel van wat er in ons hoofd zit blijft een beetje te vaag. Het doel is duidelijk, bijvoorbeeld: ik wil graag 10 kilo afvallen. Maar het plan is niet concreet. Zorg ervoor dat je bij je goede voornemens een plan maakt voor jezelf. Dus niét: “ik wil 10 kilo afvallen door meer te gaan sporten.” Maar wél: “ik wil graag afvallen en ga dat doen door meer te sporten. Ik ga iedere maandag en woensdagavond van 18.30 tot 19.30 naar de sportschool. Dit is na het avondeten en voor dat GTST begint. Wanneer ik niet in de gelegenheid ben om te gaan, is de avond waarop ik het ga inhalen op vrijdag.” Gun jezelf ook een beloning! Ben je een maand lang netjes iedere avond dat je met jezelf afgesproken had gaan sporten? Ga lekker een avondje naar de bios of uiteten om te vieren dat je dat goed gedaan hebt.

4. Doe alleen dingen waar je energie van krijgt;

Je kunt heel makkelijk voelen of de dingen die jij doet écht bij jou passen. Je hoeft enkel en alleen de energie te voelen. Krijg je energie van een activiteit, je werk, je leven? Fijn! Dan doe je de dingen die bij je passen. Voel je de energie uit je lijf weggetrokken worden? Dan doe je dingen die dus niet bij je passen. Luister naar je gevoel en wees niet bang om veranderingen aan te brengen. Toch is het vaak een grotere klus om voor elkaar te krijgen dan gedacht. We hebben namelijk van kinds af aan geleerd om niet naar ons gevoel te luisteren. Dat komt omdat we vaak zoveel trauma opgelopen hebben dat we soms niet meer goed weten wat nou goed en wat slecht voelt. Bij de meeste mensen zijn de voelsprieten aardig dof geworden. Daarom is het fijn om een spiegel te hebben die je laat zien wat je doet en hoe je reageert. Die spiegel kan een partner, een goede vriend of vriendin zijn.. maar ook een therapeut of coach. Paarden zijn meester in het spiegelen van bewuste én onbewuste energie, houding en gedrag. Mocht je behoefte hebben aan hulp, dan staan wij van 2Tango en onze paarden met alle liefde voor jou klaar.

5. Visualiseer het eindresultaat;

Visualiseren heeft een enorme kracht voor jouw goede voornemens. Ken je ‘the law of attraction’ al?? De wet van de aantrekkingskracht gaat uit van het ‘like attracts like principe’. Het gelijke trekt het gelijke aan. Je krijgt meer van waar je energie aan geeft. Deze wet van de aantrekkingskracht zegt dat je je werkelijkheid zelf vormgeeft en dat je dat doet door je denken en je gevoelens. Jouw werkelijkheid is dus het resultaat van je eigen denken. Alles wat je aandacht geeft bloeit!! De zaadjes met vervelende gedachtes.. maar ook de zaadjes met positieve gedachtes. Álles wat je water, zonlicht en aandacht geeft groeit. Focus je dus op het positieve en zie helemaal voor je dat jij jouw goede voornemen écht waar maakt. Bedenk jezelf hoe het voelt als het gelukt is, wat het je zou brengen, wat er zou gebeuren, hoe blij het je zou maken.. Visualiseer het zó goed dat je het bijna kunt aanraken. Zo worden dromen werkelijkheid.

Ik wens je heel veel succes toe! Ik weet dat je het kunt…. Je hoeft er alleen nog maar zelf in te geloven. <3

Liefs van Marée