Wat is 2017 toch weer een bijzonder jaar geweest. Vorig jaar wilde ik, Brenda, gaan samenwerken en die samenwerking heb ik begin 2017 gevonden in Maree! Toen ik Maree vroeg om bij mij een opleiding te gaan doen en daarmee samen met mij 2tango te gaan runnen zei ze gelukkig direct volmondig ja! Nu we een jaar verder zijn had ik me geen betere zakenpartner kunnen wensen! Maree is inmiddels volop aan de slag en heeft haar opleiding is zo goed als afgerond. Naast hard werken hebben we ook heel veel lol gehad zoals het slapen tussen de paarden in de wei en de vele lange buitenritten op Mitch en Jack.

Helaas moesten we begin dit jaar concluderen dat onze lieve en bijzondere Sproet ziek was en niet meer beter zou worden. Wat was dat een ontzettend moeilijke keuze! Uiteindelijk is de beslissing genomen om hem naar de eeuwige weide te laten gaan. Hoe moeilijk de beslissing ook, toch leek er ruimte te komen in de kudde. Er heerste een serene rust. Daardoor kon onze lieve Jona snel komen. Haar hebben we geschonken gekregen van zorgboerderij Japara in Erp. Een hele mooie, vruchtbare en dierbare samenwerking ontstond hierdoor. Jona werd op slag verliefd op onze Mitch en de twee waren dit jaar onafscheidelijk. Tot begin november helaas het noodlot toesloeg toen Jona plotseling aan zware koliek is overleden. Wat vonden we dat zwaar!!! Niet alleen wij vonden het enorm verdrietig maar ook Mitch is nog steeds niet helemaal zichzelf na haar plotselinge dood. Hij krijgt dan ook de tijd en de ruimte om zich te herstellen.

Natuurlijk was er ook veel goed nieuws. Zorro is onze kudde komen versterken. Een prachtig groot zwart paard wat de naam Zorro kreeg omdat Maree en ik beide vroeger als kind helemaal gek van Zorro waren. Ik deed altijd alsof ik op een zwart steigerend paard zat en met een zweepje schreef ik dan de letter Z op mensen hun borst of rug. Maree die liep als klein meisje in Zorro pakjes over straat. Dus voor beide een meisjes droom om Zorro te mogen ontvangen in onze kudde!?

Daarnaast hebben we 2x een open dag gehad in 2017. We hebben op onze eigen open dag maar liefst 100 mensen mogen ontvangen. Daarna met de open praktijkdag Veghel hebben we nog eens 50 mensen gezien! Een hele mooie opkomst dus?

Met de komst van meer paarden hebben we ook meer hulp nodig. Dit jaar zijn Ellen, Ilaria, pleun en Jikke ons vrijwillig komen helpen om de paarden te rijden en te helpen met alles wat er dagelijks te doen is ?

Onze andere vrijwilliger Marjolijn is dit jaar zwanger geworden. We zijn super blij dat we onze eerste “2tango baby” kunnen verwachten.
Ciska heeft dit jaar afscheid genomen van ons. Zij gaat haar eigen pad volgen. We vinden het jammer dat ze is gegaan en wensen haar uiteraard veel levensplezier op haar pad ?

Verder zijn we dit jaar enorm gegroeid. Ons cliëntenaantal heeft zich verdriedubbeld ten aanzien van vorig jaar! Enorm trots zijn we natuurlijk op onszelf maar vooral op onze enorm dappere cliënten!!! Zo dankbaar zijn we dat jullie op ons pad zijn gekomen ?

Vanwege de groei en onze droom (die we ook in 2017 duidelijk geformuleerd hebben) hebben we langzaam maar zeker wat veranderingen aangebracht. Zo heten we nu niet meer 2tango training & coaching maar 2tango therapeutisch centrum. Daar gaan jullie volgend jaar nog meer over horen. ?

Goede voornemens voor 2018

2018 wordt een spectaculair jaar voor ons!!

Te beginnen met een uitbreiding van het 2tango team. Ilaria, Ellen en Katja komen bij ons een opleiding volgen om vervolgens ook bij ons te komen werken. Ilaria zal in 2018 op donderdagen met mij meelopen, Ellen op vrijdagen en Katja op zaterdagen. Katja gaat vervolgens namens 2tango in weert cliënten ontvangen. Hoe mooi is het dat we dus echt flink gaan groeien zodat we nóg meer mensen kunnen helpen om hun leven in balans, vertrouwen, rust en plezier te kunnen gaan leven! ?

Met meer mensen die komen werken willen we natuurlijk ook ons paardenteam uitbreiden. We gaan dus op zoek naar 1 of 2 nieuwe therapie paarden ?

Ook gaan we meer workshops organiseren. Zo gaan we opnieuw een sova training plannen voor tieners, Gaan we meer kennismakingsworkshops inplannen, gaan we een jaartraject voor burn out starten, gaan we ons ook richten op kleine ondernemers die vast lopen en natuurlijk de populaire in je kracht met hsp workshop gaan we uitbreiden naar een maandelijkse workshop. Heel veel nieuwe leuke en spannende workshops dus! We hebben er zoveel zin in!! ?

Als klap op de vuurpijl bestaan we in 2018 vijf jaar! Dat gaan we groots vieren! Reserveer dus vast 27 mei in je agenda. We gaan er namelijk een festival van maken!! Er zullen allerlei kraampjes zijn die workshops verzorgen, miniconsulten geven en spulletjes verkopen!! Er is dus vanalles te doen op het gebied van wellness, welzijn, therapie, coaching en creativiteit. Ook wij zelf zullen uiteraard onze demo’s en lezingen geven. Jullie gaan hier nog veel over horen!! ?

Verder willen we van deze gelegenheid gebruik maken om al onze cliënten enorm te bedanken voor het vertrouwen in ons! We zijn jullie heel dankbaar voor de ontzettend fijne samenwerking. Dankzij jullie kunnen wij doen waar we blij van worden zodat we nog meer mensen kunnen helpen om ook het leven te leven waar zij blij van worden. DANK JULLIE WEL!

Als laatste willen we jullie magische, liefdevolle en plezierige feestdagen toe te wensen!