Bedankt voor je interesse in het Burn-out recept!

Per mail ontvang je van ons het Burn-out Recept. Benieuwd naar de psychosociale paardentherapie die wij aanbieden? Lees dan snel verder op deze pagina.

Wellicht herken je bij jezelf dat je niet zo lekker in je vel zit als je zou willen…

Misschien ben je snel bang, overprikkeld, of angstig. Of misschien loop je vast in je relaties of op bepaalde levensgebieden. Grote kans dat dit is omdat je vasthoudt aan oude gewoontes en overtuigingen die je vroeger hebt meegekregen. Je ontwikkelt sommige van deze patronen namelijk al vanaf voordat je geboren werd, wist je dit?

Wat je meemaakt in de baarmoeder en tijdens de geboorte is een blauwdruk voor jouw patronen. In eerste instantie voelt het goed want zo ‘ben’ je gewoon. Dit is wat je lijf en je hersenen geleerd hebben over jou. Dit is wat je geleerd hebt om te doen en dat is succesvol gebleken. Daarmee heb je de baarmoeder en de geboorte overleefd. Als je vervolgens lastige situaties meemaakt en niet voldoende basisvertrouwen heb opgebouwd, kunnen deze patronen je steeds meer in de weg gaan staan. Je leeft het uit als een soort script. Deze patronen gaan je uitputten of zorgen ervoor dat je niet vooruit komt.

Ben je klaar om patronen die niet meer bij je passen te doorbreken? Paardentherapie geeft jou de kans om er voor te gaan.  Individuele therapie met de paarden helpt jou om patronen te doorbreken.

Boek je eerste sessie

De individuele therapie met paarden is…

voor jou, als je niet lekker in je vel zit en weet dat je meer uit het leven kunt halen.
voor jou, als je een label opgeplakt hebt gekregen en je daar beter mee om wil gaan.
voor jou, als je nieuwsgierig bent en wil groeien, maar niet persé een concrete hulpvraag hebt.
voor jou, als je trauma’s hebt opgelopen in je leven waar je aan wil werken.
voor jou, als je last hebt van heftige emoties zoals boosheid, angst of verdriet.
voor jou, als je juist helemaal geen emoties (meer) voelt en graag weer dichterbij je gevoel wil komen.
voor jou, als je jezelf kwijt bent en daardoor depressief of overspannen bent of in een burnout beland bent.
voor jou, als je net ontdekt hebt dat je hooggevoelig of HSP bent en wil weten hoe je hier mee om kunt gaan.
voor jou, als je voortdurend over je grenzen laat gaan en klaar bent om voor jezelf te gaan staan.

We gunnen het jou om je mooiste leven te leven. Een licht leven, waarin je doet wat je graag wil doen en je blij voelt.

Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jouw proces opweg naar jezelf…

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. Paarden zijn bijzondere therapeuten en coaches. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding. Paardentherapie is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan Paardentherapie is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de Paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk

Als we samen met de paarden aan de slag gaan…

…Wordt er gekeken naar wat jouw doelen en plannen zijn en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Hierdoor kan een veranderingsproces in gang worden gezet waarbij we jouw doelen nauwlettend in de gaten houden.

Tijdens de therapie kijken we vooral naar je eigen kracht en je eigen probleemoplossend vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is en wat je nodig hebt.

De middelen die therapeutisch centrum 2Tango daarvoor inzet zijn paarden, emdr, hypnose, mindfulness, RET.

Samen gaan we diepgaande processen door om jouw doelen te bereiken.

Na een traject met de paarden…

zit je lekkerder in je vel, voel je je energieker en vrolijker
voel je je rustiger, geaard en blijer
kun je bewuste keuzes maken
voel je zelfverzekerder en zit je lekkerder in je vel
ben je meer in balans en kun je makkelijker je grenzen aangeven
sta je meer in verbinding met jezelf en met de wereld om je heen
hoef je anderen hun gevoelens niet over te nemen
kun je beter je gevoel volgen en beter voor jezelf kiezen
kun je je emoties beter controleren en ben je minder snel overprikkeld
hebben trauma’s geen lading meer, waardoor ze je niet meer raken
De resultaten zijn diepgaand en blijvend, omdat we teruggaan naar de basis en vanuit daar werken aan het oplossen van trauma’s en het creëren van nieuwe patronen.

Praktische informatie Paardentherapie

De sessies met de paarden vinden plaats op onze locatie in Veghel.

De meeste mensen die komen voor een persoonlijk traject bij de paarden hebben gemiddeld 12 sessies nodig. Sommigen blijven wat langer, andere wat korter, helemaal afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie. Een sessie kost €95 euro en duurt drie kwartier

We gunnen het jou enorm om weer levensvreugde te ervaren zodat je huppelend door het leven kunt gaan!

Ben jij een leven vanuit overleving ook zat? Heb je er ook genoeg van dat je geleefd wordt en dat je moeilijk keuzes kunt maken en niet voor jezelf kunt gaan staan? We gunnen het jou oprecht om levensvreugde te leven.

Als het goed voor je voelt en je wil ervaren hoe het is om met de paarden te werken, kun je je eerste sessie meteen inplannen.

Benieuwd hoe Paardentherapie in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Boek je eerste sessie