Cursus Transactionele Analyse (TA) met paarden

Leer in 3 dagen wat TA met paarden inhoudt.

2Tango Therapeutisch Centrum organiseert deze cursus om jou de mogelijkheid te geven om te verdiepen als paardencoach of als paardentherapeut en daarmee met verschillende methodieken je coach en/of je therapeutische vaardigheden te vergroten

Contact ons voor meer informatie

De Cursus Transactionele Analyse met paarden

Als TA paardencoach daag je mensen uit te onderzoeken hoe zij hun wereld hebben gecreëerd en hoe ze daar eventueel verandering in aan kunnen brengen. Clienten krijgt inzichten in eigen gedrag en dat van anderen en meer begrip van hoe je gedrag kunt aanpassen. Er ontstaat een dieper inzicht in het privé of professioneel leven

De cursus Transactionele Analyse met paarden duurt in totaal 3 dagen waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

MOdellen en begrippen

TA werkt met belangrijke begrippen en modellen om communicatie en gedragspatronen te ontrafelen.  Je weet wat dit allemaal inhoud en hoe je deze met de hulp van paarden kunt inzetten in je werk met je cliënten.

Gedrag en keuzes

Leer hoe keuzes maken en gedragspatronen van mensen worden beïnvloed door trauma en veiligheid en hoe je cliënten bewust maakt dat zij tussen beide kunnen schakelen. Uiteraard komt een paard hierbij goed van pas!

Patronen

Ontdek hoe gedrag ontstaat vanuit trauma en hechting en hoe je dit kunt omdraaien naar helpende gedragspatronen. Je krijgt meer begrip over gedrag, gedragspatronen en trauma. Paarden helpen door te spiegelen welke gevolgen aan gedragspatronen zitten.

Persoonlijkheid

Leer het gedrag van de persoonlijkheid te onderscheiden, waarbij mensen altijd de keuze hebben uit vijf soorten gedrag. Je krijgt inzicht in hoe het gedrag van mensen is opgebouwd en hoe de persoonlijkheid ontstaat en wat het verschil is daartussen. Vanuit deze soorten gedrag kun je met het paard aan de slag.

De 3 S'en

Strooks, Spelen en Scripts, je leert wat dit inhoudt, hoe je hiermee werkt met je cliënten en welke rol er is weggelegd voor de paarden.

Oefenen, feedback krijgen en proeve van bekwaamheid.

Door veel meters te maken en veel kritische feedback te ontvangen van elkaar word je de beste TA paardencoach die je kunt zijn. De opleiding is dus zowel theoretisch als praktisch 

Je sluit de opleiding af met een bewijs van deelname

Over de docent – Natalie van Beek

Al sinds ik mij kan herinneren ging ik vanuit school naar mijn opa en oma en haalde we de paarden uit de wei. Opa gaf me een voetje om op te stappen en zo gingen we naar de stal. Mijn liefde voor paarden  kreeg een ander perspectief toen ik later in mijn werk in de zorg zag wat het contact met paarden betekende voor de cliënten die ik mocht begeleiden. Daar wilde ik meer van weten en ging me daar ook tijdens mijn studie in verdiepen. 
Nu een aantal jaren later komen mijn passies; de zorg en paarden voor mij samen in coaching en counseling met inzet van paarden. Naast gecertificeerd coach en counselor in TA en paardencoach ben ik ook opgeleid sociaal pedagogisch hulpverlener, geschoold in rehabilitatiegericht werk, hechtings- en trauma hulpverlener en stress counselor.

Praktische informatie & data

Kosten bedragen 650 euro exclusief btw en exclusief lunch.
De dagen duren van 9.30 tot 16.00 uur. Alle dagen worden verzorgd op onze locatie in Veghel.

Je sluit de cursus af met een bewijs van deelname. 

De eerst volgende cursus start in september 2024 en zullen 3 opeenvolgende dagen zijn op:
19-20 en 21 september. Je kunt ook in onze agenda kijken voor meer datums (als die gepland zijn)

Vooropleiding

Voor de cursus TA met paarden is een specifieke vooropleiding vereist. Je kunt alleen deelnemen als je een certificaat voor de opleiding paardencoaching (bij ons of elders met goed gevolg afgerond) of de opleiding paardentherapie bij ons hebt afgerond. Voor allemaal geldt dat je pas kunt deelnemen na een telefonisch gesprek waarin je de toegang tot een van de opleiding wordt verleend.

 

 

Al 25 opleidingsgroepen begeleid

2000+ cliënten therapie gegeven

2Tango bestaat alweer 10+ jaar

Waarom je bij ons moet zijn…

Je moet bij ons zijn omdat wij je leren hoe je bestaande bewezen effectieve methoden kunt vormgeven met de hulp van paarden 

Je moet ook bij ons zijn omdat paardenwelzijn hoog in je vaandel staat. Wij zien paarden als gelijkwaardige collega en levend wezen en sluiten dus zoveel mogelijk aan bij hun natuur. 

Je moet bij ons zijn omdat je van een praktische opleiding houdt waarin je snel leert hoe je met paarden en mensen aan de slag kunt, een handson opleiding met je voeten in de aarde.

Je moet bij ons zijn omdat je het jezelf gunt om datgene te doen waar je écht van droomt, professioneel paardencoach zijn!

En je moet bij ons zijn omdat de “practice what you preach” mentaliteit je aanspreekt. Wij vinden het heel belangrijk dat jij als coach precies datgene van jezelf laat zien en onderzoekt, wat je van je cliënten ook vraagt. 

Wat levert de cursus TA met paarden jou op?

Je weet aan het einde van de cursus wat Transactionele Analyse inhoud en hoe je dit kunt inzetten in je praktijk als paardencoach en/of paardentherapeut. Je hebt inzicht in de begrippen en modellen die TA rijk is en hoe je deze gebruikt om gedragspatronen bij je cliënten te ontrafelen waardoor persoonlijkheid en gedrag meer op één lijn komen. Je hebt zicht op hoe persoonlijkheid en gedrag de communicatie tussen mensen vorm geeft en hoe je daarin kunt schakelen. Alle oefeningen worden ondersteund door het inzetten van paarden. Je ontvangt super veel praktische oefeningen met de hulp van paarden die je direct kunt inzetten in je praktijk.

 

Certificaat

Een bewijs van deelname wordt verstrekt aan de deelnemers die hebben deelgenomen aan alle trainingsdagen

Kennismaken

Benieuwd hoe Coaching met behulp van paarden in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In de media

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Interesse om deel te nemen aan de cursus?

Heb je interesse om deel te nemen aan de cursus Transactionele Analyse met paarden? Laat hieronder je gegevens achter en ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ik stem graag met je af wie je bent en of de opleiding iets voor jou is! Ik vind het belangrijk om je van te voren persoonlijk te spreken en hoor graag je verhaal. Je bent van harte welkom.