Cursus: Bouw je praktijk als paardencoach

Een 4-daagse ondernemerscursus speciaal voor paardencoaches waarin je een stevige basis legt voor je praktijk, leert hoe je je volgende cliënten kunt werven en ook meteen aan de slag gaat.

Start: 25 januari 2023

ik wil dit leren!

Droom je ervan om een winstgevende praktijk als paardencoach op te zetten, waarbij je veel mensen helpt én voldoende verdient om van te leven?

Maar weet je niet waar je moet beginnen? Of loop je vast omdat bijvoorbeeld de klanten niet (blijven) komen? Wij begeleiden je graag om een stevige basis neer te zetten!

 

In dit programma van 4 maanden ga je aan de slag om jouw droom werkelijkheid te laten worden. De opleiding is praktisch en je gaat enorm veel leren over marketing, over bedrijfsvoering, over winstgevende plannen, over het aantrekken van jouw doelgroep, over mindset en natuurlijk over hoe de paarden de sleutel zijn tot jouw succes. Onderwerpen die naar voren komen zijn o.a.: je tarief vragen, een goed aanbod creëren, een goede strategie bedenken, social media, je website, je bereik vergroten, je dienst verkopen en nog veel meer. 

 

Dit programma is een mix van persoonlijke ontwikkeling én marketingkennis die je de rest van je leven kunt inzetten bij jouw eigen onderneming. Je leert van 2 succesvolle ondernemers in de paardencoachbranch precies de do’s en don’ts en de hoe’s en wat’s. Natuurlijk ontbreken de paarden niet in deze super gave opleiding. Wij weten hoe het is om alles alleen uit te zoeken en met vallen en opstaan te ontdekken en te groeien. Wij zijn ooit begonnen waar jij nu bent. Je hoeft het niet alleen te doen! 

Een combinatie van de juiste marketingkennis, strategie en sessies bij de paarden.

De cursus “bouw je praktijk als paardencoach” is…

voor jou, als net je opleiding afgerond hebt en graag in een keer een vliegende start wil maken. Want… waar moet je beginnen?

voor jou, als je wellicht al even bezig bent, maar je blijft hangen op een X aantal cliënten en je niet echt verder komt.

voor jou, als je het gevoel hebt dat je heel hard aan het werken bent om nieuwe cliënten aan te trekken, en je maar weinig resultaat ziet. Je vraagt je soms af of je misschien iets verkeerd doet.

voor jou, als je tijd en ruimte vrij kunt maken om nu echt in je praktijk te stoppen!

voor jou, als je weet dat je praktijk de komende periode een grotere rol gaat spelen. Misschien ga je minder werken in loondienst, kies je fulltime voor je praktijk of wil je alvast bouwen aan een goede basis zodat je uiteindelijk volledig voor je praktijk kunt gaan. 

voor jou, als je een hekel hebt aan alle onpersoonlijke marketingstrategiën en je geen gladde trucjes wil toepassen in je marketing, omdat dat niet bij je past. 

voor jou, als je zichtbaar zijn nog best lastig vindt en je dat thema ook herkent in de rest van je leven. Je voelt dat het tijd is om voor jezelf en je kwaliteiten te gaan staan, maar hoe doe je dat? En hoe breng je dat naar buiten?

voor jou, als je behoefte hebt aan hulp in de praktijk zonder dat je meteen ingewikkelde funnels moet bouwen, of honderden euro’s aan advertentiebudget moet uitgeven. 

We gunnen het jou een volle praktijk! Aan de vraag zal het in ieder geval niet liggen – er zijn zoveel mensen die worstelen met burn-outklachten, trauma’s, angsten en onzekerheden…. Zij weten jou alleen nog niet te vinden, en jij hen niet. Tijd om dat te veranderen. 

Over Brenda

Brenda Mes geeft opleidingen op het gebied van paardencoaching en psychosociale paardentherapie. Brenda heeft 23 jaar ervaring in de hulpverlening en heeft sinds 10 jaar een succesvol eigen bedrijf als psychosociaal paardentherapeut. Ze heeft therapeuten in dienst gehad en inmiddels werkt ze nog met een aantal zzp’ers. Nadat er ruim 2000 cliënten in haar praktijk zijn geweest en rond de 100 studenten, besteed ze nu enkel nog haar tijd aan mensen opleiden tot paardencoach of paardentherapeut. 

Over Ilaria

Ilaria Caputo helpt coaches en therapeuten met hun (online) zichtbaarheid, door te werken aan marketing, strategie en mindset met de hulp van paarden. Ilaria werkt al 8 jaar als businesscoach en in 2019 heeft zij de opleiding psychosociale paardentherapie gevolgd bij therapeutisch Centrum 2Tango. Inmiddels heeft zij meer dan 50 paardencoaches uit Nederland en België persoonlijk begeleid met hun marketing. Ook is zij mede-organisator van het Congres Beter met Paarden in 2022 en 2023. Kijk voor meer informatie over Ilaria en haar bedrijf op https://coloursofhappiness.nl

Meer over het programma

Dag 1 – De basis van je praktijk & een goede ondernemersmindset

DONDERDAG 25 JANUARI 2024 – Een goed aanbod, tarief, een doelgroep, een strategie die bij je past & een krachtige ondernemersmindset

Tijdens deze lesdag leggen we een goede basis neer voor je praktijk. We kijken naar je aanbod, je tarief, je doelgroep en naar hoe je je eerste (nieuwe) cliënten kunt aantrekken. Je gaat naar huis met een plan om een paar nieuwe cliënten aan te trekken en met alles wat je daarvoor nodig hebt.

We kijken naar je ondernemersmindset, kijken naar je verwachtingen en ook naar je tijdsplanning: hoe past je praktijk in jouw eigen leven? Welke beperkende overtuigingen heb je nog? Om verder in te zoomen op je overtuigingen en patronen gaan we aan de slag bij de paarden. 

Aan het einde van deze dag ga je naar huis met een helder aanbod en strategie en een aantal concrete acties voor het aantrekken van de eerste nieuwe cliënten. 

Dag 2 – Hoe krijg je meer cliënten?

DONDERDAG 29 FEBRUARI 2024 – Ondernemersvaardigheden & marketingpsychologie

Tijdens deze lesdag gaan we een stapje verder: als je basis staat, en je hebt een aantal nieuwe cliënten binnen, hoe zorg je dan dat hier consistentie in komt? Wat is er nodig, als je uiteindelijk een praktijk wil waar je van kan leven? Hoe ziet dat eruit? En wat zijn de eerste stappen? We kijken deze dag naar jouw vaardigheden als ondernemer, en naar wat er nodig is in je marketing.

Welke vaardigheden moet je allemaal hebben om een praktijk te hebben waar je van kunt leven? Hoe werkt marketingpsychologie bij het aantrekken van nieuwe cliënten? Welke tools kun je inzetten voor je korte en voor je meer lange termijnmarketing? 

Aan het einde van deze lesdag heb je inzicht in waar jouw blinde vlek en valkuil ligt als ondernemer, en heb je een actieplan voor de korte- en voor de lange termijn. 

Dag 3 – Social media marketing & advertenties

DONDERDAG 28 MAART 2024 – Social media & je eerste advertentie maken

Social media – je kan niet meer zonder. Tegelijk kan dit heel veel energie kosten, zonder dat je wellicht direct resultaat ziet. Wat is nou eigenlijk een goede social media strategie? Wat werkt bij anderen en waarom? Wat moet je met alle verschillende mogelijkheden: stories, reels, video’s etc. Op welke kanalen moet je eigenlijk zichtbaar zijn? Hoe bouw je een goede social media strategie op die ook echt cliënten oplevert? Wat kun je verder nog doen op social media om je bereik te vergroten? 

’s Middags gaan we aan de slag met het maken van een advertentie op Facebook en Instagram. Je krijgt een workshop van 2 uur waarin Ilaria je stap voor stap meeneemt. Hierin zie je ook weer praktijkcasussen van anderen, zodat je een beeld krijgt bij hoe je dit zelf kan opzetten. De video wordt opgenomen zodat je hem thuis nog terug kunt kijken als je je eigen advertentie instelt.

Aan het einde van deze dag heb je een social media actieplan voor in ieder geval één maand en weet je hoe je kunt starten met het opzetten van je eerste Facebook en Instagram advertentie. 

Dag 4 – Verkopen & je bereik vergroten

DONDERDAG 25 APRIL 2023 – Liefdevolle sales & binnenkomen bij bedrijven, gemeentes, scholen en andere instanties

Een belangrijke skill om je praktijk te laten groeien, is dat je kunt verkopen. Niet op een gladde manier, maar op een manier die bij jou en je potentiële cliënt past. Tijdens deze lesdag kijken we naar waar je nu nog kansen laat liggen, en naar wat verkopen eigenlijk inhoudt.

Ook kijken we naar hoe je je bereik kunt vergroten en binnen kunt komen bij bedrijven, gemeentes, scholen en andere instanties. Je hebt er misschien wel aan gedacht om je flyer bij huisartsen langs te brengen, maar dit wordt vaak afgewezen of levert in de basis niks op. Hoe kan je dan wel te werk gaan, als je graag binnen wil komen bij instanties als paardencoach?

Aan het einde van deze dag heb je helder hoe jij op een zachte manier kunt verkopen en zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van een brief voor het benaderen van instanties. 

Een ondernemerscursus speciaal voor paardencoaches

Deze cursus is opgezet speciaal voor paardencoaches. Dat betekent dat we werken met strategiën, voorbeelden en praktijkcasussen van andere paardencoaches die gewerkt hebben en al cliënten opgeleverd hebben.

Ilaria heeft de afgelopen 8 jaar meer dan 50 paardencoaches begeleid met hun marketing, waarvan de meeste 1-op-1. Brenda heeft haar eigen praktijk vanaf 0 opgebouwd en uitgebouwd, waardoor zij zelf ook veel praktijkvoorbeelden heeft om te delen. Deze voorbeelden helpen je om te onderzoeken wat bij jou past, maar laten je daarnaast ook zien dat het echt kan: fulltime leven van je praktijk als paardencoach. We werken daarnaast met een redelijk kleine groep dus er is altijd ruimte om naar je persoonlijke proces te kijken. Mocht je er zelf toch niet uit komen, of extra begeleiding nodig hebben met de praktische uitvoering, kan je daarvoor bij Ilaria terecht. 

Daarnaast zetten we ook in deze cursus de paarden in! Wat vertellen zij jou over je mindset als ondernemer, over je tarieven, over het aantrekken van cliënten? Een interessante combinatie die je veel inzichten geeft in de onderstroom van je bedrijf en in jezelf. 

Na deze cursus is dit wat je concreet hebt bereikt:

Je eerste nieuwe cliënten binnen!

Als je met de acties aan de slag bent gegaan, is de kans groot dat je je eerste nieuwe cliënten al binnen hebt. Je zit in een goede flow waar je energie van krijgt en je weet welke stappen je moet nemen. Je loopt niet langer leeg op je marketing. 

De juiste marketingkennis en tools

 Bij het laten groeien van je praktijk komen veel praktische marketingskills kijken. Je weet wat je wanneer moet inzetten. Je hebt een helder plan voor je korte- en lange termijn marketing. Je verliest jezelf daardoor niet in uitstelgedrag of bent niet langer bezig met de verkeerde dingen, die veel energie kosten maar niks opleveren. 

Een goede strategische basis

Je hebt een heldere strategie opgesteld met een aanbod en prijs waar je blij van wordt en wat op dit moment bij je past. Je focus ligt volledig op dit aanbod, en al je marketing en communicatie is hieromheen opgebouwd. Dit geeft rust en duidelijkheid, voor jezelf en voor je potentiële cliënten. 

Praktische informatie

Deze cursus duurt 4 dagen. Alle dagen vinden plaats in Veghel op locatie van therapeutisch centrum 2tango. De dagen duren van 9.30 tot 16.00.

DATA

Dag 1: 25-01-2023
Dag 2: 29-02-2023
Dag 3: 28-03-2023
Dag 4: 18-04-2023

Dag 1: 16-05-2024 
Dag 2: 13-06-2024
Dag 3: 11-07-2024
Dag 4: 12-09-2024

We bieden deze opleiding aan voor maar 995 euro ex btw. We weten zeker dat dat het meer dan waard is! 

Deze opleiding wordt aangeboden in een carrousselvorm. Dat betekent dat je ook kunt instappen bij dag 3, dan dag 4 kunt volgen en daarna dag 1 en 2 kunt volgen van de tweede opleiding. 

 

Wil je stappen maken als paardencoach? En past deze cursus bij jou?

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact op om kennis te maken en samen af te stemmen.