Relatietherapie

Diepgaande veranderingen voor jullie relatie met de hulp van Paardentherapie.

Nu inschrijven!

Wellicht loopt jullie relatie niet zoals je zou willen 

Misschien loopt het al een tijdje niet zo lekker tussen jullie, loopt elk gesprek uit op ruzie of discussie. Misschien ben je elkaar juist kwijt geraakt, ben je geen team meer en leef je langs elkaar heen. Hoe het ook bij jullie is waardoor de relatie niet meer loopt, je zult waarschijnlijk wel herkennen dat dit een grote impact heeft op je leven. 

Wist je dat de manier waarop jij in je relatie staat en de problemen die je daarin ervaart vaak ten grondslag liggen in het voorbeeld wat je hebt gehad van je ouders? Hoe jij geleerd hebt om je te hechten aan anderen speelt een grote rol in jouw relatie nu. Hierdoor ontwikkelen zich allerlei gezonde en ongezonde patronen in jullie communicatie en gedrag naar elkaar toe.

Ben je klaar om patronen die niet meer bij jullie passen te doorbreken? Paardentherapie geeft jullie de kans om er voor te gaan.  Relatie  therapie met de hulp van paarden helpt jullie om patronen te doorbreken.

Boek je eerste sessie

Relatie therapie met paarden is…

voor jullie, als jullie niet kunnen stoppen met ruzie maken

voor jullie, als er geen/weinig respect meer is voor elkaar

voor jullie, als jullie niet meer met elkaar kunnen communiceren

voor jullie, als je vertrouwen in je partner weg is

voor jullie, als je last hebt van heftige emoties zoals boosheid, angst of verdriet.

voor jullie, als jullie geen team meer zijn

voor jullie, als de intimiteit weg is in jullie relatie

voor jullie, als jullie elkaar uit de weg gaan en niets meer delen

voor jullie, als je elkaar bent kwijtgeraakt

We gunnen het jullie om samen een mooi leven te leven. Een licht leven, waarin jullie lol hebben met elkaar, elkaar begrijpen en er intimiteit is. een leven in verbinding.

We doen het samen!

Wij helpen jullie om door middel van Paardentherapie het beste uit je relatie  te halen. Met onze jarenlange ervaring in de hulpverlening en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om je weer verbonden te voelen met elkaar. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten en communicatieremmers los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol vertrouwen je relatie vorm geeft

We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken.

Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jullie proces opweg naar een stabiele liefdevolle relatie…

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. Paarden zijn bijzondere therapeuten en coaches. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding. Paardentherapie is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan Paardentherapie is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de Paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk

Als we samen met de paarden aan de slag gaan…

…Wordt er gekeken naar wat jullie doelen en plannen zijn en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Hierdoor kan een veranderingsproces in gang worden gezet waarbij we jullie doelen nauwlettend in de gaten houden.

Tijdens de therapie kijken we vooral naar jullie eigen kracht en jullie eigen probleemoplossend vermogen. Jullie weten het beste wat goed is voor jullie en wat jullie nodig hebben.

De middelen die therapeutisch centrum 2Tango daarvoor inzet zijn paarden en EFT .

Samen gaan we diepgaande processen door om jullie doelen te bereiken.

Na een traject met de paarden…

praten jullie met elkaar, ook over moeilijke onderwerpen

voel je je rustiger, geaard en blijer

Zijn jullie weer een team

Is er vertrouwen in jullie relatie

ben je meer in balans en kun je makkelijker je grenzen aangeven

sta je meer in verbinding met jezelf en in je relatie 

kun je jezelf zijn binnen je relatie

heeft jullie relatie een stevige basis

kun je je emoties beter controleren en je behoeftes aangeven

hebben trauma’s geen lading meer, waardoor deze je relatie niet meer beinvloeden

De resultaten zijn diepgaand en blijvend, omdat we teruggaan naar de basis en vanuit daar werken aan het oplossen van trauma’s en het creëren van nieuwe patronen binnen jullie relatie. De communicatie en verbinding worden herstelt

Mooie verhalen van anderen over Paardentherapie

Praktische informatie Paardentherapie

De sessies met de paarden vinden plaats op onze locatie in Veghel.

De meeste stellen die komen voor een relatietherapie bij de paarden hebben gemiddeld 8 sessies nodig. Sommigen blijven wat langer, andere wat korter, helemaal afhankelijk van jullie wensen en persoonlijke situatie. Een sessie kost €150 euro en duurt drie kwartier

We gunnen het jullie enorm om weer plezier in je relatie te ervaren zodat jullie huppelend door het leven kunnen gaan!

Zijn jullie de ruzies in je relatie ook zat? Hebben jullie er ook genoeg van dat jullie elkaar niet begrijpen, dat er weinig intieme momenten meer zijn en dat elk gesprek op niets uit loopt? We gunnen het jullie oprecht om plezier en verbinding in je relatie te ervaren.

Als het goed voor jullie voelt en jullie willen ervaren hoe het is om met de paarden te werken, kunnen jullie je eerste sessie meteen inplannen.

Benieuwd hoe Paardentherapie in zijn werk gaat?  Kijk dan eens op onze Social Media. Je krijgt daar een goed beeld van de paarden, ons bedrijf en de mogelijkheden die de opleiding je kan bieden!

Facebook

Instagram

YouTube

In het Paardenmagazine “De Hoefslag” Nr. 8 – 2019 heeft een 3-pagina groot verslag gestaan van het werk dat wij doen bij Therapeutisch Centrum 2Tango. Een verslaggever van het magazine heeft de hele dag met ons meegelopen. Je kunt het magazine bestellen op de website van de Hoefslag.

Boek je eerste sessie